Google Naptár: Aki kimarad, lemarad?

Google Naptár – Aki kimarad, lemarad?

Képzeld el, hogy elkezdesz járni egy képzésre. Munkahelyi és/vagy magánéleti elfoglaltságok miatt azonban nem tudsz részt venni az összes alkalmon. Ettől függetlenül természetesen végig csinálhatod a képzést, de valószínűleg nem mindig leszel naprakész, és így esetleg lemaradva érezheted magad a többiekhez képest. Hiába figyelsz minden apró részletre, a kihagyott alkalmak információit csak nehezen tudod beépíteni.

Ilyen esetekben rendkívül hasznos egy összefoglalás

Öt részből álló cikksorozatomban részletesen áttekintettük a Google Naptár alkalmazás opcióit, lehetőségeit és előnyeit. A „képzésbe” csak a sokadik alkalommal kapcsolódtál be? Nem minden világos a számodra? Szívesen látnád egy helyen az összes információt? Jól jönne egy összegzés?

Akkor ez most tetszeni fog

Segítek röviden áttekinteni az „elhangzottakat”, így könnyedén megtalálhatod a választ a kérdéseidre. Lássuk tehát, mik voltak a fontosabb állomásai a Google Naptár (Calendar) utazásnak.

1. Kezdetek

Egy egyedi naptárnak rengeteg előnye van, többek között könnyedén értelmezhető beosztást készíthetsz benne, a havi-, heti- és napi lebontást kedved szerint variálhatod. Ha fejben megtervezted a saját határidőnaplódat, akkor azt könnyedén meg is valósíthatod, csupán néhány eszközre van szükséged.

De ugyanezt a Google alkalmazásban is megteheted.

Az első cikkemben bemutattam a Google Naptár (Calendar) előnyeit, kitérve a naptár megannyi remek funkciójára. Az alkalmazásban ugyanis rengeteg pozitívum rejlik, amik így együtt nagyban megkönnyítik az időbeosztásodat.

Szintén ebben a cikkben találod meg a regisztrációhoz és belépéshez szükséges információkat.

2. Ismerkedés

Egy új programot nem mindig könnyű kiismerni, hiszen az ember hamar eltévedhet a lehetőségek labirintusában. A kiút megtalálását teszi egyszerűvé a cikksorozat második tagja, amelyben a Google Naptárat tekintettük át. Megismerkedtünk a program különböző funkcióival, alaposan áttanulmányoztuk a „térképet”. Mindezek ismeretében a kusza útvesztő egyenes útvonallá szelídül, amelyben garantáltan mindenki rátalál a keresett információkra.

3. Tervezés

A Google Naptár legnagyobb előnye, hogy könnyedén rendszerezheted vele az „életedet”. Az időbeosztás megtervezése igen egyszerű, mondhatni adja magát a következő lépés. A különböző opcióknak köszönhetően jól elkülöníthető eseményeket vehetsz fel a naptárba, amelyeknek egyedi megjelenést is biztosíthatsz. Néhány kattintással helyszínt és résztvevőket is megadhatsz, a különböző beállításoknak köszönhetően pedig garantáltan nem feledkezel el semmilyen határidőről sem.

Az események szerkesztésében nyújt segítséget a „képzés” harmadik alkalma, amelyben bővebben olvashatsz a program egyes lehetőségeiről.

4. Összehangolás

Az irodai munka során valószínűleg több eszközt is használsz, az asztali számítógép mellett telefont, tabletet vagy laptopot is. Könnyedén biztosíthatod, hogy mindegyik eszközön elérhető legyen a naptárad, így az eseményeket bármilyen felületen szerkesztheted.

A Google Naptár emellett arra is lehetőséget biztosít, hogy egy naptárba többet importálj. Szinte akármennyi e-mail tartozó vagy máshol elérhető naptárat szerkeszthetsz egybe, így nem kell aggódnod az időpontok összehangolása miatt.

A saját és a máshonnan „kölcsönzött” időpontok összehangolását segíti a cikksorozat negyedik tagja.

5. Beállítások

Egy naptárat akkor fogsz igazán a sajátodnak érezni, ha azt teljes mértékben a saját igényeidhez tudod alakítani. A Google Naptárban a színek, a különböző betűtípusok, az egyedi kitöltések illetve az egyéb funkciók segítenek abban, hogy megalkosd a számodra tökéletes lehetőséget. A beállítások egyes opciói hozzájárulnak a tökéletes eredmény létrehozásához, éppen ezért mindenképp érdemes alaposan átböngészni őket.

A különböző funkciókról és lehetőségekről a cikksorozat ötödik részében olvashatsz.

Részt vettél egy képzésen, amelynek során betekintést nyerhettél a Google Naptár világába. Ez a mostani rövid összefoglalás pedig segít abban, hogy könnyedén beléphess, és egyszerűen elnavigálj a kiválasztott célhoz. Ragadd meg a térképet, és ismerd meg a saját szemeddel ezt a megannyi lehetőséget tartogató „birodalmat”.

Tetszett a cikk? Oszd meg, küld tovább, szólj hozzá!