Google Naptár – Új évszak, új kezdet

Google Naptár – Új évszak, új kezdet

Érezted úgy az elmúlt télen, hogy az idő kifolyik a kezedből? Hogy túl gyorsan telnek a mindennapok és nincs lehetőséged megélni a pillanatokat? Hogy összecsapnak a fejed fölött a hullámok, és elveszted az irányítást? Előfordult veled, hogy valami fontosról elfeledkeztél vagy nem jutott időd a barátaidra?

Akkor biztos nem volt jó naptárad

Egy határidőnaplóval ugyanis profi módon megtervezheted a tennivalóidat. Bejegyezheted a találkozókat, feljegyzéseket készíthetsz, színkódot használhatsz és különböző jelzéseket alkalmazhatsz – így garantáltan mindenre emlékezni fogsz és ügyesen beoszthatod az idődet.

És ez még könnyebb, ha egyedi naptárad van

Mi is lehetne jobb alkalom egy saját határidőnapló készítésére, mint egy új tavasz. Az interneten és a különböző blogokon remek ötletekre bukkanhatsz, amelyek alapján könnyedén elkészítheted a saját naptáradat.

Hogy ez miért jó?

Mert így

 • kedved szerint tervezheted meg a designt;
 • könnyedén értelmezhető beosztást készíthetsz, egyszerűen váltogathatod a heti és havi nézeteket;
 • akár saját emlékeket is „elrejthetsz” a lapokon,
 • egyből felírhatod az ismerőseid szüli- és névnapját, és ráadásul
 • gazdaságosabban tehetsz szert saját naptárra.

Hogyan láss ennek neki?

Először fejben tervezd meg, hogy hogyan is fog kinézni a saját határidőnaplód. Ezt követően szerezd be a szükséges alapanyagokat, például a színes kartonlapokat, az előhívatott fényképeket, matricákat, ceruzákat és filceket, esetleg színes jelölőket. Majd szánj rá néhány órát, hogy elkészülhessen az egész évben használható remek naptár.

Mindehhez persze szükséged lesz némi kézügyességre, kreativitásra és odaszánt időre.

Vagy internet kapcsolatra!

Ugyanis a Google alkalmazásai között remek naptárra bukkanhatsz, amelyet könnyedén a saját kedvedre formálhatsz. Nem kell az ollóval és a ragasztóval bajlódnod, hiszen pár kattintással elkészítheted a saját határidőnaplódat, amit bármikor és bárhol elérhetsz.

Hol találod ezt a lehetőséget?

Ha még nincs felhasználói fiókod

A Google szolgáltatásainak használatához először regisztrálnod kell. Ezt megteheted a www.google.hu vagy a www.gmail.com oldalak bármelyikén. Itt a regisztrációra kattintva csak követned kell az instrukciókat, így néhány percen belül létrehozhatod a saját profilodat.

Ha már van saját fiókod

Akkor a naptárad három egyszerű módon is megnyithatod.

 1. Kattints a caledar.google.com címre, és egyből eljutottál a naptár nyitóoldalára.
 2. Keresd fel a www.google.hu oldalt, kattints a jobb felső sarokban található alkalmazások ikonra (3×3-as négyzet) és választ a Naptár opciót.
 3. Lépj be a gmail fiókodba (www.gmail.com), majd kattints a jobb felső sarokban rejlő alkalmazások ikonra. Ezt követően válaszd a Naptár funkciót és élvezd az eléd táruló lehetőségeket.

Na de miért is érdemes belevágni a Google Naptár használatába?

 • A naptárat bármikor megnyithatod, ha van internet hozzáférésed, így a számítógépen keresztül egyszerűen és könnyen beütemezheted a mindennapjaidat.
 • A Google Naptár néhány kattintással összekapcsolható a telefon naptárával. Ennek köszönhetően a mobilodba beírt programok és a neten bevezetett információkat könnyedén szinkronizálhatod, így ha nincs nálad a laptopod, akkor is megtekintheted a beosztásodat.
 • A Google Naptárba felvett eseményeknél résztvevőket adhatsz meg, helyszínt jelölhetsz ki, és további adatokat is beírhatsz. A részletekről és az esetleges változtatásokról a résztvevők automatikusan értesülnek.
 • A naptáradat más programokkal is szinkronizálhatod, így létrehozhatsz egy „globális” határidőnaplót, amiben minden fontos információt rögzíthetsz.
 • A különböző beállítási lehetőségeknek köszönhetően kedvedre formálhatod a megjelenést és a színeket, így könnyedén megalkothatod a saját ízlésednek megfelelő határidőnaplót.
 • A naptáradat akár ki is nyomtathatod, így ha szeretnéd kézbe venni az ütemezésedet, annak sincs akadálya.

A Google Naptár a lehetőségek tárháza. Megannyi remek, a tervezést segítő opció rejlik benne, amit könnyedén kihasználhatsz, ha már jól kiismered magad közöttük. Ehhez nyújtok segítséget most induló cikksorozatommal, amelyben részletesen bemutatom a naptárt, hogy így 2017 egy kedved szerint megtervezett esztendő lehessen.