Google Naptár: Egy kis beavatkozás

Google Naptár – Egy kis beavatkozás

A Google programoknak megannyi előnye van, a megosztás lehetőségétől elkezdve az automatikus mentésen keresztül egészen a különböző eszközök szinkronizálásáig. Továbbá rendkívül pozitív tényező, hogy a sokszínű alkalmazáslistának köszönhetően az irodai munkához szükséges szinte összes programot megtalálhatjuk egy helyen.

Ráadásul ezek bármelyikét könnyedén egyedivé alakíthatjuk

A programok beállításai mind remek opciókkal várnak, hogy egy kis beavatkozással egyedivé tehesd a megjelenést, és a saját kedved szerint formáld az adott dokumentumot, táblázatot, rajzot, kérdőívet.

Vagy naptárat

A Google Naptár (Calendar) program kiváló felülete az irodai programok, meetingek és a magán jellegű események összehangolásának. Az alkalmazásban rejlő lehetőségeket érdemes kihasználni, hiszen egyszerűen és könnyedén kitanulhatóak a hasznos praktikák – és ebben segít a cikksorozatom is. Korábbi írásaimban részletesen bemutattam magát a programot, a regisztráció és a bejelentkezés lépéseit. Ezt követően az esemény létrehozásáról és a különböző naptárak összehangolásáról is szót ejtettem.

Most pedig itt az idő, hogy egyedivé tedd a naptáradat

A korábban „második fejlécként” emlegetett sáv jobb szélén találod a fogaskerék ikont. Erre rákattintva választhatsz a megjelenési sűrűség kényelmes, közepes és kompakt változatai közül. Ennek köszönhetően könnyedén beállíthatod a számodra kényelmes változatot.

Az ikonra kattintva találod továbbá a Súgót és az Offline mód elérésének részleteit. Ez utóbbi jól jöhet, ha a naptárat gyakran használod, azonban viszonylag sűrűn előfordul, hogy internet kapcsolat nélkül is szükséged lenne a program megnyitására – a probléma megoldását ez a menüpont rejti. Itt van még a visszajelzés küldésének lehetősége is, amit mindenképp használj ki, ha a programmal kapcsolatos észrevételed van.

Beállítás a beállításban

A fogaskerékre kattintva a Beállítások és a Labs opciókat is megtalálod. Ezeket választva egy új oldal nyílik meg, ahol a további testreszabást végezheted el.

Általános beállítások

Itt van lehetőséged módosítani

  • a program nyelvét,
  • az országot (ennek az időzónák miatt lehet fontos szerepe),
  • az aktuális időzónát,
  • a dátum- és az idő formátumot,
  • az értesítéseket,
  • az események megjelenését a Gmailben,
  • az esemény alapértelmezett időtartamát,
  • a hét első napját, és
  • az elmúlt események megjelenését.

Továbbá beállíthatod, hogy a hétvégék megjelenjenek-e a különböző esetekben, milyen legyen az alapértelmezett- és az egyéni nézet, illetve megadhatsz állandó helyet és kérheted az időjárási adatok megjelenítését. Az elutasított eseményeket, a meghívók felvételeit, a videóhívásokat, a billentyűkódok engedélyezését és az alternatív naptárakat szintén itt módosíthatod.

A „beavatkozás” után kattints a mentés gombra, és máris élvezheted a módosításaid eredményét.

Naptár beállítások

 

Ha a fenti fülek közül a másodikra kattintasz, akkor egy oldalon láthatod az összes általad kezelt naptárat. Ezekkel kapcsolatban is elvégezhetsz kisebb-nagyobb beállításokat. Többek között elrejtheted, leiratkozhatsz róla, létrehozhatsz újat, vagy kereshetsz további feliratkozási lehetőségeket. Itt nyílik lehetőséged a megosztások módosítására és az értesítések beállítására is – amennyiben a Google Naptárban (Calendar) egyszerre több naptárt is kezelsz, mindenképp érdemes ezek beállításait ellenőrizni, és amennyiben szükséges, módosítani.

Labs

A harmadik fül érdekes lehetőségeket rejt, hiszen itt a Google kísérleti funkcióit próbálhatod ki. Az oldalon különböző opciók közül választhatsz, például beállíthatod az események automatikus elutasítását, a reggeli és éjjeli időpontok elrejtését, de akár az éves nézetet vagy a háttérképet is engedélyezheted. Kedved szerint böngészhetsz az újítások között, és ezeket kipróbálva akár visszajelzéseket is küldhetsz a program fejlesztőinek.

A Google Naptár megannyi remek lehetőséget rejt, hiszen egyszerű kezelhetősége mögött az irodai munkát segítő előnyök rejlenek. Érdemes tehát kiismerni a program minden csínját-bínját, felfedezni a benne rejlő opciókat, és a pozitívumokat a hatékony munkavégzéshez felhasználni. Cikksorozatomat végigolvasva garantáltan a Google Naptár nagymesterévé válhatsz, indulj el hát bátran a „szavak útján”.

Tetszett a cikk? Oszd meg, küld tovább, szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .