Admin felület és a Word – két hasznos funkció

Ha a munkád során néha muszáj belépned a weboldal admin felületére, hogy ott szerkesztési műveleteket végezz, vagy a szabadidődben blogolsz stb., akkor ezúttal 2 hasznos Word-funkcióval fordulok Hozzád.

Admin-felulet

Másolás/beillesztés

Az admin minden esetben kényes felület, amiben, ha óvatlanul jársz el, könnyen kárt tudsz tenni, ami a munkahelyeden akár komoly kellemetlenséget is okozhat.

Egy tipikus hiba például a jobb egérgombos másolás/beillesztés. Ez hajlamos összezavarni a rendszert.

A jó megoldás, ha a Wordben lévő szövegrészt nem jobb egérgombbal, hanem CTRL+C, CTRL+V billentyűkombinációval másoljuk. Van azonban egy másik lehetőség is, ami általában, a Word mindennapos használatánál is jól jöhet.

Ha kijelölted a megfelelő részt, akkor az F2 funkcióbillentyű lenyomásával azt vágólapra helyezted, s kurzorral kijelölve a kívánt helyét, egy egyszerű ENTER segítségével be is illesztheted.

Lorem Ipsum

Ha láttál már weboldal grafikai tervet, akkor találkoztál a Lorem Ipsum szövegekkel is. Ezek lényege, hogy pszeudo-latint (hamis, nem létező szöveget) használva, egyes modulokban csak szövegtesteket látsz, melyeket nem tudsz elolvasni/értelmezni, de a segítségükkel láthatod, hogy mekkora szövegtesttel nézne ki jól az adott rész.

Egyszerűen csak be kell ütnöd, hogy =lorem(2,3) és közvetlenül utána nyomni egy ENTERT.

Ekkor ezt kell kapnod:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Maecenas porttitor congue massa. Fusce posuere, magna sed pulvinar ultricies, purus lectus malesuada libero, sit amet commodo magna eros quis urna.

Nunc viverra imperdiet enim. Fusce est. Vivamus a tellus.

A zárójelben lévő számok alapján változtathatod a szövegtest nagyságát. Az első szám a bekezdéseket jelöli, a második a sorok számának maximumát. Jelen példában 2 bekezdés, és maximum 3 sor.

Korábban írtam egy másik módszerről is, amivel magyar nyelvű, formázatlan szöveget tudsz beilleszteni a Wordbe. Olvasd el azt is ITT, ha nem latin szövegeket szeretnél látni.

Tetszett a cikk? Lájkold, oszd meg, küld el ismerőseidnek!