Formázatlan próba szöveg generálása Wordben

Ezúttal egy olyan funkcióra szeretném felhívni a figyelmedet, amely ugyan nem létfontosságú a felhasználói szintű munkafolyamatok olajozott elvégzéséhez, mégis adhat egy plusz ízt.

Éppen az apróságok, a kis nüanszok ismerete az, ami által bennfentesnek érezheted magad, és nagyobb magabiztosságot nyerhetsz a Word napi szintű használatában.

Szovegbuborekok

Minél nagyobb a rutin, annál határozottabb lehetsz egy állásinterjún, illetve annál biztosabb kézzel tudod megoldani a felmerülő problémákat, s ezáltal egyre nagyobb szüksége lesz Rád a munkáltatódnak is.

Csak a formázásra koncentrálj!

A különböző irodai munkák során gyakran felmerülhet az igény, hogy formázz meg egy szöveget. Az is előfordulhat, hogy a feladat maga abban áll, hogy egy hosszú, formázatlan szöveget rázz egy kicsit gatyába, adj neki egy csábító, fogyasztható külsőt.

Ekkor nem teheted meg, hogy beállítod a Times New Roman betűtípust, 12-es betűmérettel, 1,5-es sorközzel, félkövér, 16-os betűméretű címekkel, majd 10 perc után serényen jelentkezel, hogy kész vagy.

Próbálgatni kell a különböző formázásokat, és nem árt, ha 2-3 opcióval állsz elő.

Hogy legyen min gyakorolni, érdemes egy olyan próba szöveget használni, amely teljesen formázatlan, s nem átemelted valahonnan (vagyis biztosan nem maradt benne rejtett, valahol felbukkanó formázás-töredék). Plusz a tartalmához sincs sok közöd, hiszen ezúttal nem arra kell koncentrálni.

Egyszerűen üsd be üres lapon az =rand(8,10) parancsot, és nyomj közvetlenül utána egy ENTER-t.

Ekkor előugrik egy nagyjából 2 oldalas próba szöveg, amely biztosan nem fog olvasgatásra csábítani, s lehetőséget ad arra, hogy csupán a formázásra összpontosíts.

Ezen a szövegen kristályosíts ki magadnak olyan formázási beállítást, melyet aztán átvezethetsz az adott munkádra is. Ezzel a módszerrel könnyedén létrehozhatsz akár több eltérő beállítást is, és ezeket be tudod mutatni a közvetlen főnöködnek. Így valószínűleg elkerülheted az ízlésbeli eltéréseket, hiszen mindenki simulékonyabb, ha van lehetősége választani.

One thought on “Formázatlan próba szöveg generálása Wordben

  1. Visszajelzés: Admin felület és a Word - IrodaTündér.hu

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.