A Word beállítások

A Word is lehet kezesbárány

Sokan mai napig félnek a Wordtől, még olyanok is, akik napi rendszerességgel használják. Aggódnak, hogy egy rossz gombot nyomnak meg, elállítanak valamit, és elvész a munkájuk, sőt esetleg valaki másnak a munkája. Ez az aggodalom a gyakorlat hiányából ered. Ha elég sokat tudsz a Wordről, és elég sűrűn használtad, akkor nincs mitől tartanod, s magabiztosan fogod használni a jobbnál jobb funkciókat és a beállítások segítségével könnyebbé teheted a munkádat. Ma is mutatok kettőt!

Word-beallitasok

Az F8 funkciógomb

Kevesen tudják, de az F8 funkciógomb nagyon hasznos tud lenni, s ténylegesen időt lehet vele megspórolni a mindennapi munkavégzés során.

Ha a szövegtestben kattintasz egy szó elejére, vagy bármely egyéb részére, s lenyomod az F8 billentyűt, akkor a jobb és bal nyilak segítségével tudod változtatni a jelölés kiterjedését. Ha ezután újra megnyomod az F8-at, akkor az egészében növeli a kijelölést, végül pedig kijelöli a teljes dokumentumot.

Ha a kurzort egy adott szóra helyezed, és kétszer kattintod gyors egymásutánban az F8-at, akkor az kijelöli a szót, ha háromszor, akkor az adott mondatot, ha négyszer, akkor az egész bekezdést, ha pedig ötször, akkor a teljes dokumentumot.

Ha végeztél a kiterjesztett kijelöléssel, akkor az ESC billentyűt kell lenyomni.

Alapértelmezett stílus

Ennek beállítása is elképesztően egyszerű, s a legtöbben mégsem használják ki. Te élj a lehetőséggel!

A Word alapbeállítása, főképp a stílus terén, biztos hamar elkezdett untatni, hamar megláttad, hogy ebben nincs fantázia, ez nem is Te vagy, s nyűg minden egyes doksinál eljátszani a beállításokat.

Ha eleged van ebből, akkor nyomd le a CTRL+SHIFT+F billentyűkombinációt, hogy előugorjon a Betűtípus párbeszédpanel. Itt állíts be mindent, amit csak szeretnél, kezdve a betű típusával, egészen a méretéig.

Ha ez is megvan, akkor kattints a bal alsó sarokban lévő Alapértelmezett gombra. Végül a kettő közül válaszd „az összes Normál sablonra épülő dokumentumba?” opciót. Ezzel végre olyan formátumban kezdheted a szerkesztést, amit szeretsz, ami kiszolgálja az ízlésed.

Tetszett a cikk? Lájkold, oszd meg, küld el ismerőseidnek!