YouTube: A fiók személyre szabása

YouTube – A fiók személyre szabása

Amikor megveszünk vagy kibérlünk egy lakást, akkor még nem igazán érezzük az otthonunknak. Ha azonban beköltöztünk és berendezkedtünk, a képek felkerültek a falra és a tervek már szépen körvonalazódtak, akkor már egészen a sajátunkénak érezzük a helyet.

És ez bizony nincs másképp a YouTube fiókkal sem

Nem elég csupán regisztrálni, ahhoz, hogy igazán „otthon” érezd magad a bejelentkezés után, érdemes személyre szabni a rendszert. Lássuk most, milyen eszközöket vethetsz be ennek eléréséért.

A legegyszerűbbek

Ha a bejelentkezést követően az oldal aljára navigálsz, akkor módosíthatod a legalapvetőbb dolgokat. Itt leled ugyanis a program nyelvi beállításának opcióját, megadhatod a tartalom helyét, illetve bekapcsolhatod a korlátozott módot. Mindezek mellett az előzményeket is elérheted innen.

A feliratkozások

A YoutTube fiókod személyessé tételének egyik legjobb lehetősége, ha a téged érdeklő, vagy a munkádat érintő csatornák „adásaira” feliratkozol. Ezek listája ugyanis a későbbiekben megjelenik majd a főoldalon, így könnyedén elnavigálhatsz a lényeges információkhoz.

Aki keres az talál – hogyan iratkozz fel csatornákra?

  1. A kereső segítségével kutasd fel azt a csatornát, ami érdekel. Ha például szeretnél jobban elmélyedni a Photoshop program rejtelmeiben, akkor remek lehetőség a „Photoshop Tutorials”, ahol több oktató videót is találhatsz.

Egy másik opció, hogy az oldalmenüben található „Csatornák böngészsése” funkción keresztül keresel olyan oldalakat, amelyekre szeretnél feliratkozni, illetve ahol a munkádat segítő videókra bukkanhatsz.

  1. Ha kiválasztottad a csatornát, akkor annak megnyitása után az oldal felső egyharmadában találod a piros Feliratkozás gombot.
  2. Kattints erre a lehetőségre, és az oldal szélén a Feliratkozások menüpontban automatikusan megjelenik az adott csatorna.

A megnézendő videók

Nem egyszer előfordul, hogy valamilyen szervezési vagy egyéb feladathoz remek videót találhatsz a YouTube-n. Amennyiben éppen nincs időd megnézni, de szeretnéd elraktározni a későbbiekre, akkor csak simán csapd hozzá a megnézendő videók listájához, így bármikor hasznosíthatod a benne rejlő infókat.

 

Ehhez választd ki az oldalmenüben található „Megnézendő videók” funkciót (itt jelenik majd a későbbiekben a lejátszási listád), és kattints a videók hozzáadása gombra. Ekkor megnyílik egy „mini” kereső, ahol felkutathatod a releváns anyagokat.

 

Most pedig irány a fiókbeállítás opciója!

A YouTube egy csöppet trükkösebb, mint az eddig ismertetett programok, hiszen a beállításokat nem az oldalmenüben találod. Ennek opciója a jobb felső sarokban rejlik, az eléréshez kattints a kör alakú ikonra, majd „használd” a lenyíló ablakban látható kis fogaskerék gombot.

A fiókbeállítások

A megnyíló oldal bal szélén találhatod a beállítások különböző lehetőségeit. Ezek között találod például az adatvédelem, a lejátszás, illetve a csatlakoztatott tévék lehetőségeit, de néhány ennél fontosabb dologra is bukkanhatsz a fülek között böngészve.

Áttekintés

 

Amennyiben saját csatornát szeretnél létrehozni, azt a Név mellett található linkre kattintva teheted meg. Ekkor előugrik egy kis ablak, amelyben találhatsz információt a Szerződési Feltételekről, illetve egy rövid felvilágosítást is olvashatsz a módosítások tulajdonságairól.

Fontos továbbá, hogy a kattintások útján ide eljutva lehetőséged van cég- vagy egyéb név használatának beállítására is – ami igen előnyös, ha az irodai munkád elvégzése közben van szükséged a YouTube-ra. Erről az opcióra később bővebben lesz szó.

Kapcsolt fiókok

A YouTube-t más felhasználói fiókokkal is összekapcsolhatod, így még könnyebben oszthatsz meg tartalmakat. Ezt a lehetőséget érdemes kiaknázni, ha a te feladatod a céged kommunikációjának kezelése, hiszen így könnyebben elvégezheted a munkád.

Értesítések

A személyre szabás egyik legfontosabb lehetősége az értesítések beállítása. Itt módosíthatod ugyanis a különböző opciókat, és állíthatod be, hogy miről kapj e-mailes üzenetet, illetve ezt hova küldje el a rendszer. Ha nem szeretnél felesleges információkat kapni, vagy ha naprakész maradnál, akkor mindenképp állítsd be a neked megfelelő lehetőségeket.

 

Az elkövetkezendőkben folytatjuk a felfedezőutunkat, amelynek végén igen rutinos YouTube felhasználóvá válhatsz. Látogass vissza és ismerd meg a program további lehetőségeit.