Wordből pdf, videó beágyazás, értelmező szótár

Remélem hasznosnak találtad az előző két blogbejegyzésemet, és meg tudtalak győzni, hogy érdemes minden héten ellátogatnod a weboldalamra, hiszen igyekszem minden héten egy-egy új érdekességgel, hasznos infóval, tippekkel/trükkökkel szolgálni. Nem lesz ez másképp ezen a héten sem, jöjjenek hát a legfrissebb tippjeim a Word mesterszintű használatához!

Word-tippek

PDF dokumentumhoz sem kell konvertert használnod

Ma már sok helyen, például egy állásinterjúra szinte biztosan, PDF formátumban kérik a dokumentumokat. Éppen ezért a Wordben kitöltött űrlapokat, az itt megírt leveleket stb. nem kell egy külön programmal átkonvertálni.

Ahhoz, hogy a Wordből pdf legyen, elég ha rákattintasz a Fájl menüpontra, ott pedig kikeresed az Exportálást, akkor az éppen szerkesztett dokumentumot egy-két kattintással konvertálhatod PDF-be. Ez időt és energiát spórol meg, ráadásul nem kell aggódnod, hogy egy ismeretlen netes konverter elront valamit a gépeden, vagy kárt tesz a dokumentumban.

Itt az ideje beágyazni!

Talán nem épp egy efféle „utasításra” vársz egy Word-tipp kapcsán, de nem is azt akartam jelezni, hogy már későre jár az idő. Tudtad, hogy a 2013-as Wordben szuperül tudsz videót beágyazni?

Ma már nem csak a képek kötelező elemei egy megosztásra törekvő cikknek, de meg kell fontolni videók beágyazását is, főképp, ha van jó anyag hozzá. A Beszúrás menüpont alatt, a menüszalag közepe felé találod az Online videó opciót. Erre kattintva választhatod ki netes forrásból azt a videót, amit be szereltnél illeszteni a szerkesztett dokumentumba.

Szavak meghatározása, avagy értelmező szótár rögtön a kezed alatt

A 2013-as Word elkészítésekor nem csak a szinonimaszótárra figyeltek, de beépítettek több általános szótárat is.

Ha egy dokumentum olvasása közben beleütközöl egy ismeretlen szóba, akkor nincs más dolgod, mint jobb gombbal rákattintani, majd kiválasztani a Meghatározást. Hogy működő szótárt kapj, előbb be kell jelentkezned!

Ha tetszett a cikk, lájkold, oszd meg, küld el ismerőseidnek!

Kövess Facebookon, hogy ne maradj le az új tippekről!