Word testre szabása – Kezdő képernyő, háttér témák

Word-tippekből sosem elég.

Nem véletlenül nem tettem a mondat után felkiáltójelet, ugyanis ez annyira egyértelmű, hogy elég csupán kijelenteni. Mióta csinálom ezt a blogot, remélem sikerült néhány szuper tippet adnom Neked arról, hogy miként tudod személyre szabni a Microsoft irodai programját. Ma megint beugrott pár hasznos információ, amit még nem osztottam meg. Íme!

Legyen olyan a felület, amilyennek te szeretnéd: Íme a Word testre szabása.

Word-testreszabas

Kezdő képernyő

Nem idegesít, hogy a Word ikonjára kattintva nem egy üres dokumentumot kapsz, hanem egy sokopciós kezdőképernyőt? Engem nagyon! Pontosabban már nem, mert körülbelül a második alkalommal megváltoztattam a beállítást, így meg is feledkeztem róla, hogy alaphelyzetben nem így nyílik meg. Persze tudom, hogy a jobbgombos megoldással sokan élnek, de mégis az az igazi, ha ikonról nyitod meg a Wordöt.

Ha elhatározásra jutottál, és a 2013-as verziót használod, akkor először is kattints a Fájl menüpontra. Itt válaszd ki a Beállítások opciót (régi jó ismerősünket). Ha ideértél, akkor nem is kell tovább kutatnod, mert az általános beállításoknál jó helyen vagy. Görgess legalulra, az Indítási beállításokhoz. Végezetül foszd meg automatikus pipájától A kezdőképernyő megjelenítése az alkalmazás indításakor rubrikát. Most már ikonról indíthatod az üres dokumentumot. Hidd el, így az igazi!

Unod a nagy fehérséget? – háttértémák

Én néha nagyon unom, hogy pontosan ugyan azt a vakítóan fehér felületet látom minden nap, sok órán keresztül. A Word szerencsére személyre szabható. Ha nem is vagy bejelentkezve, legalább annyit elérhetsz a 2013-as verzióban, hogy ne legyen világítóan fehér minden. Ehhez csak a Fájl menüpontra kell kattintanod, majd kiválasztani alulról a Fiókot. Itt, az Office témákat legörgetve láthatod, hogy alapértelmezetten a fehér van kiválasztva, de ezt átcserélheted világos- vagy sötétszürkére.