Word – Nézet beállítások 2. rész

Tudtad, hogy a Wordnek több arca is van? – További Nézet beállítások

Az előző részben a fő Nézetek leírásáig jutottam el, így most a két periferikus nézet-beállítással foglalkozom elsősorban. Már most jól látható, hogy egy mellékesnek látszó elem, a Nézet beállítás is adhat okot hosszabb kifejtésre, hiszen hasznos funkciókat rejt magában. Nézzük tovább!

Word-Nezet

Word Nézet beállítások

Használd jegyzetelő táblaként!

Még mielőtt túlzottan belemerülnék a többi elrendezés típus tárgyalásába, fűznék egy gyors megjegyzést a Webes elrendezéshez, ami a múltkor kimaradt: a Webes elrendezéssel a „Word mint jegyzetelő tábla” is tökéletesíthető. Ugye egy előző bejegyzésben írtam, hogy a dokumentumban bárhol megjelenhet a kurzor, ahova kettőt kattintunk, így azt jegyzetelő táblaként is használhatod. A Webes elrendezéssel pedig ez a művelet tökélyre fejleszthető, hisz széltől szélig tartó „táblán” dolgozhatsz.

A „mellékes” sem érdektelen!

A Vázlat és a Piszkozat csak a Word Nézet menüjének elrendezésében értendő „mellékesnek”, funkciójukat tekintve nagyon is lényegesek, habár keveset használt funkciók.

A piszkozat abban segít, hogy egy diagramokkal, képekkel és videókkal, illetve további média-anyagokkal teletűzdelt dokumentum szerkesztésekor, ellenőrzésekor stb., segítse a szövegre való koncentrációt azáltal, hogy csak a szöveget teszi láthatóvá. Ez nagyon-nagyon hasznos tud lenni akkor, ha több száz oldalas dokumentumot kell például helyesírás/stilisztikai szempontból ellenőrizni, korrektúrázni stb.

A Vázlat nézet szintén nagyon szuper lehet nagy dokumentumok szerkesztésekor, ugyanis abban segít, hogy rendszerezetten láthassuk a szöveget. Vázlatpontokként a címek, alcímek, bekezdések stb. értelmeződnek, s egy alapvetően hierarchikus (rangsorolt) felépítést mutatnak.

A címek/alcímek pl. ki/be kapcsolhatók a fenti menücsíkban található plusz, mínusz gombokkal. Természetesen használhatjuk erre a célra a numerikus billentyűzet plusz, mínusz gombját is, az hasonlóan jól szuperál. Mindezzel sokkal átláthatóbbá tudjuk varázsolni a szerkesztett dokumentumot.

Tetszett a cikk? Lájkold, oszd meg, küld el ismerőseidnek!

One thought on “Word – Nézet beállítások 2. rész

  1. Visszajelzés: Word Nézet beállítások 3. rész - IrodaTündér.hu

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.