Tanulj meg 10 ujjal vakon gépelni

gepeles

Te hány ujjal gépelsz?

Ma már nagyon sok kommunikáció írásban zajlik. Posztolsz, vagy hozzászólsz Facebook-on, e-mailt írsz, chattelsz Skype-on, stb. Képzeld el, hogy úgy tudsz folyamatosan gépelni, hogy nem a billentyűket nézed és nem javítgatod a szöveget, miután a képernyőn visszaolvastad azt.

Te is azt hiszed, hogy nagyon nehéz megtanulni a 10 ujjal vakon gépelést?

Ez nem igaz. Akár nagyjából 100 órás tanfolyamon is készségszinten el tudod sajátítani ezt a tudást. Egy ilyen tanfolyam kb. 30.000 Ft-ba kerül, de ha nincs rá pénzed, akkor tanulhatod ingyen online is. Persze így több időt kell rászánnod.

Ez a tudás nem csak a napi életedet könnyíti meg, de munkahelyeken is nagy hasznát veszed, mert szinte mindent írásban kell produkálni. Leveleket, szerződéseket, árajánlatokat, adatbázisokat, stb. Sokkal többet tudsz elvégezni, ha mindezt úgy csinálod, hogy közben nem a billentyűket nézed. Ezzel értékesebb munkaerő leszel, mert a munkádat hatékonyabban és gyorsabban elvégzed. Előnyösebb helyzetben lehetsz egy állásinterjún, magasabb fizetést kérhetsz a hatékonyabb munkavégzés miatt, és ezzel akár elkerülheted, hogy elbocsássanak az állásodból.

Én azt javaslom, hogy tanuld meg vakon gépelést.

Próbáld ki ezt a weboldalt: manonet.org
FRISSÍTÉS: az előző oldal az új böngészőkkel már nem használható, javaslom helyette ezt az oldalt: klav.hu  regisztrálni kell, hogy használni tudd

Jó munkát kívánok!

4 thoughts on “Tanulj meg 10 ujjal vakon gépelni

 1. tóth kata

  nem tudom hogy hogyan is kéne ezt használjam mert semmi nem nyílik meg rajta nem nagyít nem segített semmit az még mindig lassan gépelek és ezt a kis rövid kommentett is kemény 5 percig írtam szóval nem jó ez semmire idő bocséklás az egész ne használjátok béna ez amint már írtam nem jó ez semmire az ég világon!!!!!!!!!!!!!!

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Kata,
   Köszönöm az észrevételt. Az oldal egy elég elavult technikát (Flash Player) alkalmazott, az oldalt feltörték, emiatt a programot a készítője eltávolította. Egy későbbi bejegyzés szerint újra elérhetővé tette, de én két különféle böngészővel nézem, az egyikben működik a program, a másikban nem. Internet Explorerben próbáld megnyitni az oldalt. http://manonet.org/hu/gepiro_program/ingyenes_gepiras_oktato_program.html

    1. Kovary Orsolya Szerző

     Kedves Bálint,

     működik ez az oldal is, csak engedélyezni kell a Flash Playert.

     Kőváry Orsolya

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.