A nyelvi ellenőrzés személyre szabása Wordben – 3. rész

A sorozat befejező részében először is visszatekintenék az előző két bejegyzésre. Ezzel a hármassal abban szeretnék segíteni Neked, hogy hatékonyan tudd személyre szabni a nyelvi ellenőrzést, illetve az automatikus javításokat. Ennek kulcsfontosságú szerepe van a mindennapi Word-használatban, hiszen megkönnyítheti, meggyorsíthatja azáltal, hogy bizonyos mechanizmusokat automatizálsz. Ha Te is úgy gondolod, hogy szükséged van egy kis gyorstalpalóra ezen a téren, akkor olvasd el mind a három részt. Ezeket megtalálod ITT és ITT.

Irodai-munka

Mire használható még a nyelvi ellenőrzés beállítása?

Az előző részben megtaláltuk az utat az Automatikus formázás beíráskor menüponthoz, és ezúttal innen indulunk.

A Csere beíráskor részt az előző bejegyzésben már kiveséztük. Jöjjön ezúttal a Beíráskor automatikusan csoport, melynek csupán három résztvevője van:

  • Listaelem kezdetének formázása olyanra, mint az előtte lévő

  • Behúzás beállítása a tabulátorral és a BACKSPACE billentyűvel

  • Stílus definiálása a formázások alapján

Ez esetben az első két rubrika kap egy automatikus pipát a Microsofttól. A legfontosabb talán az első pont, hiszen a listákkal találkozunk a legtöbbet, van belőlük majd minden Word dokumentumba. Azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy az automatikus listásítás idegesítő is tud lenni, hiszen a behúzás miatti formázás visszaállítása szükség esetén (ha nem szeretnénk automatikusan folytatni a listázást) több gombnyomásba kerül, hogy helyreálljon az addigi formázásunk.

Ha nagyon utálod az automatizmust

Az utolsó pont, amire még felhívnám a figyelmed, az Automatikus formázás fül. Ennek is az első csoportja a leglényegesebb. Ha zsigerileg utálod az automatikus formázásokat, akkor ez a négy pont a kedvedre lesz:

  • Beépített címsorstílusokra

  • Listastílusokra

  • Automatikus felsorolásokra

  • Egyéb bekezdésstílusokra

Ha ezek bármelyikével gondod van, például az előbb is boncolgatott Automatikus felsorolásokkal, akkor itt végleg megszabadulhatsz tőlük. Alapból mindegyik ki van pipálva, de most már tudod, hogy mekkora hatalmad van. Használd! Kapcsold ki, amire nincs szükséged!

Tetszett a cikk? Lájkold, oszd meg, ajánld ismerőseidnek. Kövess Facebookon.