Levelezés könnyítő Gmail funkciók 2. rész – FRISSÜLT

Folytatom a levelezést kényelmesebbé tevő G-mail funkciók bemutatását:

Alkalmazas

Mégse küldd el – Undo send funkció

Kellemetlen helyzetbe kerülhetünk, ha olyan levelet küldünk el véletlenül ismerősünknek, amely nincs befejezve, vagy esetleg egy hirtelen felindulásból, elhamarkodottan kiosztunk valakit. Amennyiben egy hivatalos levéllel fordul ez elő – egy félig-meddig megírt vagy nyelvtanilag helytelen, át nem nézett e-mailt küldünk üzleti partnerünknek – igencsak káros lehet az megítélésünkre. A G-mail ezen funkciója lehetővé teszi, hogy a „Küldés” gombra kattintást követően 30 másodpercig meggondoljuk magunkat, így nem kézbesíti hibás/helytelen levelünket a rendszer. Az alkalmazást a beállítások menüpont alatt a labs fülre kattintva találjuk meg, itt aktiválhatjuk is.

2015.06.23-án a Gmail bejelentette, hogy ezt a funkciót hivatalosan is betette az elérhető funkciók közé. A fogaskerékre kattintva a Beállítások Általános fülén középtájon a Küldés visszavonása checkboxot kell kipipálni, és 5-10-20-30 másodpercet lehet beállítani a küldés visszavonására rendelkezésre álló időhöz.

Leiratkozás hírlevelekről – Unroll.me

Mivel nagyon népszerű és bevált módszer a hírlevél küldés, sokan élnek az internetmarketing ezen eszközével. Érkezhetnek olyan hírlevelek a postaládánkba, amelyek érdekesek, hasznos információkat tartalmaznak, azonban sok olyan is jöhet, amelyek nem érdekelnek bennünket. Valamikor feliratkoztunk – vagy nem –, és azóta folyamatosan kapjuk a leveleket bizonyos cégektől. A sok levél miatt kevésbé lesz átlátható a levelezésünk. Éppen ezért meg kell szabadulni a fölösleges hírlevelektől. Az Unroll.me lehetőséget ad arra, hogy egyszerre valamennyi, számunkra haszontalan hírlevélről leiratkozzunk. Regisztráció után a rendszer kilistázza a hírleveleket, és egy kattintással megszabadulhatunk a haszontalan levelektől. Nem kell egyenként kikeresnünk és leiratkoznunk azokról.

Határidőnapló – Tennivalólista – Any.do

Nagyon hasznos kis alkalmazás az Any.do, és könnyen kezelhető. Előre beütemezhetjük általa a fontosabb tennivalókat, amelyekről értesítéseket kapunk. Rendszerezhetjük a teendőinket mappákban, aszerint, hogy a mai napon, a héten, a hónapban vagy egy későbbi időpontban lesznek esedékesek. Az alkalmazás kezdetben csak mobil appként, majd Chrome bővítményként működött, ma már bármilyen böngészővel használhatjuk. A program ügyesen szinkronizálja valamennyi eszközt, így bármilyen készülékről hívjuk be, azonnal az aktuális feladatsort jeleníti meg. A program a hangot automatikusan konvertálja, így gépelésre sincs szükség, egyszerűen csak be kell mondani a feladatot mikrofonba. A program megosztható barátokkal, családdal is, így közösen elvégzendő feladatok ütemezésére is alkalmas.

A cikksorozat első részéhez kattints IDE találod.

Ha tetszett a cikk, ajánld ismerőseidnek is!