Levelezés könnyítő Gmail funkciók

A Google levelezőrendszere a Gmail, megjelenése óta töretlen, sőt növekvő népszerűségnek örvend. Hazánkban is sokan átváltottak a magyar szolgáltatók rendszereiről az amerikai óriáscég által kínált elektronikus levelező szolgáltatásra.

A levelezőrendszer tíz évvel ezelőtt jött létre, azóta folyamatosan dolgoznak a szakemberek azon, hogy a felhasználók kényelmesen tudják az elektronikus levelezésüket lebonyolítani. Különféle funkciókat építettek a rendszerbe, amelyek megkönnyítik a felhasználók dolgát, ugyanakkor védik őket a kéretlen levelektől, spamektől, promóciós ajánlatoktól stb.

Cikksorozatomban szemügyre veszem a levelezést kényelmesebbé tévő Gmail funkciókat.

Gmail-mobil

Vdovichenko Denis / Shutterstock.com

Gmail használata internetkapcsolat nélkül – Gmail Offline

A Gmail azokra az esetekre is fel van készülve, amikor levélírás közben megszakad a felhasználó netkapcsolata. A Gmail Offline Chrome böngészőmodullal elejét vehetjük annak, hogy részben vagy egészen megírt levelünk elvesszen. A modul segítségével folytathatjuk a levélírást, és el is küldhetjük azt. Amint helyreáll az internetkapcsolat, a rendszer postázza a levelet. Azok számára is nagy segítség ezen alkalmazás, akik ingáznak, és a tömegközlekedési eszközökön, repülőgépeken ingadozik vagy meg-megszakad az internetkapcsolatuk. A működő kapcsolat alatt beérkezett leveleket offline is el tudja olvasni, sőt meg is írhatja a válaszleveleket.

Olvasási visszaigazolás – Sidekick

Bizonyára sokan szeretnék tudni, hogy elküldött leveleiket elolvasták-e, kik nyitották meg azokat és mikor.  A Gmail rendszerében alapértelmezettként nincs benne ez a funkció, de a Sidekick nevű Chrome bővítmény révén lekövethetjük elküldött leveleink „sorsát”. Az olyan esetek kivédésére alkalmas ez az alkalmazás, amikor egy fontos levelet elküldünk, de a címzett azt állítja, hogy nem kapta meg azt. Havonta kétszáz e-mailt követ le ingyenesen a szoftver, egy átlagos felhasználónak ez a szám teljesen megfelel. Marketingeseknek, értékesítéssel foglalkozóknak nagy segítség ez a program.

Időzített küldés, megnyitás ellenőrzése, önmegsemmisítő e-mail – MxHero

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy a címzettek közül hányan kattintottak az e-mailbe épített linkekre, vagy a csatolmányt hányan nyitották meg, akkor a Chrome böngészőhöz létrehozott MxHero beépülő lesz segítségünkre. A bővítmény arra is lehetőséget biztosít, hogy leveleink küldési időpontját előre beállítsuk, így a megadott időpontban küldi el a rendszer az e-maileket. A program válaszemlékeztető funkcióval is rendelkezik, figyelmeztet, ha egy fontos, előre beállított e-mailre még nem válaszoltál. Egy érdekes dolgot még tud a MxHero: ha akarod, a küldött e-mail megsemmisíti magát, miután elolvasták.

Ha tetszett a cikk, ajánld ismerőseidnek is!

One thought on “Levelezés könnyítő Gmail funkciók

  1. Visszajelzés: Internettel, jóval egyszerűbb az élet! – Krmkk.hu

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.