Köremail küldése Gmailből

Miért küldj köremailt?

Gyakran kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor különböző címzetteknek kellene nagyjából, vagy akár teljesen hasonló email üzeneteket kell küldene. Egyenként kiküldeni néhány tucat emailt idegölő és hosszadalmas feladat, erre megoldás a köremail küldés.

Utána már megy minden, mint a karikacsapás.

Kör-email küldés

Kör-email küldés

Ez lehet akár

 • fizetési felszólítás, amelyben minden címzett más összeggel, más időpont óta tartozik
 • állásinterjúra különböző időpontokra behívott jelöltek
 • több tucat meghívó, ahol névre szólóan szólítod meg a meghívottat
 • stb.

Kitűnően használható köremail küldésre a Microsoft Office, de mivel az egy fizetős szoftver, nem mindenki ruház be rá. Másik hátránya, hogy az így kiküldött emailekhez nem lehet fájlt csatolni. De a fő gond, hogy az elkészült és elküldött emailek csak az adott számítógépre telepített Outlook levelező program memóriájában lesznek meg.

Egy rendszer összeomlással, lopással akár el is veszhetnek az adatok.

Ha mindezt a köremail küldést a Gmaillel és a hozzá csatolt bővítménnyel oldod meg, akkor minden a felhőben tárolódik és bármikor hozzáférhetsz bármilyen számítógépről.

Email címek tömeges ellenőrzése a köremail kiküldés előtt

Bizonyára jártál már úgy, hogy kaptál egy email cím listát, ami tele volt elgépelésekkel, hiányzott belőlük a @, vagy a .hu helyett ,hu volt gépelve, esetleg a cím végére került még egy pont.

Ha egyenként küldöd az emaileket, akkor ezeket jó eséllyel észreveszed, de köremailként küldve ez már nem olyan biztos.

Írtam egy cikket arról, hogyan használhatod szintén a Google Drivet ennek a megoldására. Kattints ide a cikkért!

Nézzük akkor, hogyan is kell ezt kivitelezni. A videó hossza 12 perc

Kérdésed van? Ne habozz feltenni!
Tetszett a cikk? Lájkold, oszd meg, küld el barátaidnak!

17 thoughts on “Köremail küldése Gmailből

 1. Mocsonaki Krisztián

  Jó napot kívánok

  Havi egyszer-kétszer elő fordul,hogy kell 100-150 levelet (teljesen egyformát) kell küldenem egy országos cég különböző telephelyeire. Viszont,mint külsős (a belsősök sem) nem küldhetek tömb levelet,mert kitilt a rendszer. Tehát marad az,hogy egyesével küldözgetem. Amit Ön mutat a videoban az megoldás lehet nekem? Ez nem tömb emil? Nem kell félnem hogy kitiltanak?

  Nagyon szépen köszönöm

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Krisztián,
   tömb levél alatt azt érti, mikor egy levélnek van egyszerre 100 címzettje?
   Ez a megoldás nem ilyen, mindegyik egyenként elküldött levél lesz. Hogy ezt a cég rendszere minek fogja venni, azt viszont nem tudhatom, mert nem ismerem a rendszert. Érdemes lenne tőlük megkérdezni.
   Használhatna még un. hírlevél küldő rendszereket, azok különösen ügyelnek arra, hogy az esetenként sok ezer e-mailt elosztva küldjék el, nehogy a levelező szerverek tiltólistára tegyék őket.
   Pl. a https://www.salesautopilot.hu rendszerrel havonta 400 e-mailt küldhet ki ingyen. Arra kell ügyelni, hogy ezeket az üzeneteket a levelező programok elsőként mindig a Promóciós mappába teszik.

   Üdvözlettel:
   Kőváry Orsolya

 2. Kőhegyi Ati

  Kedves Orsolya!

  Szuper a megoldás, pont erre van szükségünk.
  A MailMerge szépen beolvassa a csatolmányokat is a táblázatba és kiküldésre kerülnek a levelek is, de
  a csatolmány nincs a beérkezett levelekben. Mi lehet a gond? Egyszerűen nem jövök rá.

  Köszönöm
  Atilla

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Attila!

   Néha sajnos előfordulnak üzemzavarok a MailMerge működésében, esetleg próbálják meg később is. Ha úgy sem megy, akkor a fejlesztőnek kellene jelezni a problémát.

   Üdvözlettel:
   Kőváry Orsolya

 3. Peller Katalin

  Kedves Irodatündér.
  Először is nagyon köszönjük a posztot, mert az utóbbi idők egyik leghasznosabb segítője lett. A cégnél több kolléga is használja. Nagyon nagy előnye, hogy olyan helyekre is simán elmennek a levelek, ahol máskor visszadobott a tűzfal. Itt ez csak elenyésző rész. Nagyon jó a track rész, pontosan tudjuk kinél milyen státuszú az üzenet. Már elsőre tudtuk követni az utasításokat és működött. Csak két apróságot tennék hozzá, ami talán kimaradt a posztból. Egyrészt a köremailhez nem lehet használni a sima Office-os excell táblázatot, azt a drive nem tudja átkonvertálni. Túl nagynak érzékeli és semmilyen módon nem tudtuk kezelni. Csak két lépésben megy a dolog, elsőként a drive-ban kell létrehozni egy üres excell táblázatot és abba kell bemásolni az adatokat. Így már működik. Másrészt a program csak egy mellékletet tud kezelni. Ezt úgy oldottuk meg, hogy a mellékleteket beszkenneltük egy PDF-be és utána már ezzel sincs gond. Még egyszer köszönjük!

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Katalin,

   köszönöm, örülök, hogy hasznát tudják venni.
   A kiegészítéseket is köszönöm.

   Kőváry Orsolya

 4. V. Előd

  Nagyon szépen köszönöm a cikkedet, pont ezt kerestem. Szeretném, ha meghálálhatnám, hogy az ajánlói linkeden keresztül regisztrálok, így 5-tel emeljem a küldhető emailjeid számát. Kérlek küld el az email-címemre az ajánlói linkedet!

  Előre is hálásan köszönöm!

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Előd,

   nagyon kedves, elküldtem az invitálást.

 5. Bálint

  Kedves Irodatündér,

  Rendkívül hasznos videó, azonban egy olyan kérdésem lenne az egész folyamattal kapcsolatban, hogy ha teszem azt előfizetek a napi 400-as limitre, akkor azt csak arra az emailre tudom felhasználni, amelyikről előfizettem? Esetleg ha lenne egy másik gmail fiókom, akkor arról nem küldhetek ilyen módon emaileket a már korábban megvásárolt 400as keretéből?

  Várom válaszát!
  Előre is köszönöm!

  Üdvözlettel
  Bálint

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Bálint,
   így még nem próbáltam, de logikusan belegondolva nem lehet megosztani a keretet két fiók között.

 6. Stefan

  Jo estet! Ezt a bovitmenyt nem talalim mert nincs ilyen menupont h bivitmenyek! Letrehoztam Excelben a fajt, lementettem Drivera es megnyitottam ott de nincs bovitmeny, igy helyes?
  Udv,Stefan

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Stefan,
   A bővítményt telepíteni is kell. A Google Táblázatban Bővítmények (menüsoron a 8 menüpont) / Bővítmények beszerzése / a felugró ablak jobb felső Bővítmények keresése rubrikába be kell írni a bővítmény nevét: yetanothermailmerge, majd Enter billentyűt kell nyomni. Kilistázza a talált bővítményeket, rá kell kattintani a +ingyenes feliratú gombra, ezzel települ a bővítmény.
   Ha eltüntette a menüsort, a Ctrl+Shift+F billentyűkombinációval lehet előhozni.

   Üdvözlettel:
   Kőváry Orsolya

 7. Molnár-Tancsik Tímea

  Kedves Orsolya,

  én most találtam a blogbejegyzésedre, és nagyon köszönöm, nagyon hasznos volt, letöltöttem, csak attachment oszlop nem jelenik meg az adatokkal kitöltendő táblázatban.
  Vajon ezt én magam is beszúrhatom és a videón jelzett módon belinkelhetem a file-okat vagy elképzelhető, hogy új verzió készült a bővítményből és már nem támogatja a melléklet csatolását?

  Köszönettel,
  Tímea

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Tímea,
   az attachment oszlop úgy jön létre, hogy a következő oszlop első cellájába begépeled, utána használd tovább úgy, ahogy a videón látod.

   Orsolya

 8. Dóri

  Kedves Orsolya!
  Egy iskola adminisztrátoraként most az online oktatás újraindulásakor lett szükségem erre a megoldásra. Így találtam a cikkedre, videódra. De sajnos abba a problémába ütköztem, hogy a Google Drive elutasítja a műveletet, amint kiküldeném a leveleket.
  Tudnál erre is megoldást ajánlani?
  Köszönöm válaszod, és a hasznos videót!

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Dóri,

   találkoztam már én is ezzel az esettel, azt tapasztaltam, hogy ilyenkor érdemes később újra megpróbálni.
   Egyébként jó szívvel ajánlom a Microsoft Office-t, mert abból is lehet kör-emailt küldeni a telepített Outlook-ból küldi ki az e-maileket.

   Orsolya

 9. Molnar Eva

  Kedves Orsolya,
  koszonom szépen az ismertetöt! Meghvó kiküldésével szeretném bővíteni a keretemet. Sajnos nem találom, hogy honnan küldhetem ki a meghívót. Előre is köszönöm válaszát!

  Évi

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.