Google Keep: Indulás!

Google Keep – Indulás!

A Google igen komplex szolgáltatást nyújt a felhasználók részére, hiszen megannyi alkalmazással teszi könnyebbé a mindennapokat. Az egyes programokat bárki könnyedén megtanulhatja használni, hiszen ezeket egytől egyik logikus felépítés és egyszerű elrendezés jellemez. Mindennek köszönhetően pillanatok alatt elsajátítható bármelyik applikáció használata, így hamar könnyebbé válhat az irodai munka is.

Hiszen a Google a munkahelyi feladatokat is megkönnyíti

A programok között a közös munkához, az adatok kezeléséhez, a prezentációkészítéshez, a fényképek szerkesztéséhez, de akár a külföldi utak szervezéséhez is találhatsz segítséget. Az egyes alkalmazások együtt alkotnak egy kiváló rendszert, amellyel könnyebbé válhat a mindennapi munkavégzés – legyen szó konferenciaszervezésről, kiadványszerkesztésről vagy éppen az információk összefésüléséről.

Vagy akár a jegyzeteid kezeléséről

Ebben lesz ugyanis kiváló társad a Google Keep, a felhő alapú notesz. Néhány évvel ezelőtt, 2013-ban született meg az alkalmazás, amelyet a számítógépeden és a telefonodon (Android és iOS operációs rendszeren is elérhető) egyaránt használhatsz. Ez a program különböző funkciókat kínál, amelyekkel hasznos feljegyzéseket, emlékeztetőket vagy listákat készíthetsz.

Előző írásomban bemutattam a program előnyeit, most pedig megkezdjük a felfedezését – egyelőre a webes formával ismerkedünk, a telefonos alkalmazással külön foglalkozunk majd.

Az első lépés

Akárcsak a többi Google program esetében, most is a regisztráció az első lépés. Erre, ahogy azt a korábbi cikksorozataim elején már részletesen bemutattam, több módszer is létezik – most csak röviden ismertetem a különböző lehetőségeket.

  1. Regisztráció a google.com oldalon keresztül.
  2. Regisztráció a gmail.com weblapon.
  3. Regisztráció az adott alkalmazás, ebben az esetben a Google Keep nyitóoldalán (keep.google.com).

Tipp: Amennyiben az alkalmazást kizárólag csak a telefonodon szeretnéd használni, nem kell létrehoznod egy Google fiókot. Így azonban elveszted annak a lehetőségét, hogy a számítógépeden is megnyithasd a jegyzeteidet – ami azonban olykor rendkívül hasznos lehetőség lehetne.

Megnyitás

Mint ahogy azt a többi alkalmazás esetében már megszokhattad, a Google Keep megnyitására is több különböző útvonal áll rendelkezésedre.

  1. Keresd fel a google.com oldalt, és írd be a keresőbe a „Google Keep” címszavakat. Nagy valószínűséggel az első találat maga az alkalmazás nyitóoldala lesz. Ennél gyorsabb, ha a böngésződet megnyitva a címsorba egyből beírod a keresett kifejezést, így a beállított keresőprogram egyből kidobja majd a program elérhetőségét.
  2. Nyisd meg a Google főoldalát, és kattints a jobb felső sarokban található Google-alkalmazások „gombra” – a 3×3-as négyzet alakú ikonra. Az itt lenyíló fülön kattints a Google Keep feliratra – ehhez valószínűleg először az Egyebek linkre kell kattintanod. Ugyanezt a sémát követve megnyithatod a programot bármelyik már futó Google alkalmazásból is (pl. Gmail, Naptár, Docs, Sheet stb.)
  3. Keresd fel a keep.google.com oldalt.

Amennyiben már be vagy jelentkezve a Google fiókodba, máris használhatod a programot. Más esetben csupán annyi a dolgod, hogy az e-mail címed vagy a telefonszámod megadásával bejelentkezel.

Google Keep – első ránézésre

Az alkalmazást megnyitva egy teljes üres oldal fogad majd. Ezen ne lepődj meg, ez csupán azért van, mert még nem hoztál létre feljegyzéseket – az idő előrehaladtával valószínűleg a kereső funkcióra is szükséged lesz, annyi információ rejlik majd saját oldaladon.

De még így üresen is találsz néhány fontos dolgot

A fejlécben rejlik a már említett keresés funkciója, mellette pedig a frissítés opciója. Az oldal jobb szélén a megjelenés átállítására van lehetőséget – a lista- és a rácsnézet közül választhatod ki a számodra ideálist. A bal oldalon rejlik az oldal menüje – egymással párhuzamos három vízszintes vonal.

A sárga fejléc alatt találsz egy fehéret is – ez lesz segítségedre az új bejegyzések létrehozásában. Csupán ki kell választanod a jegyzet, az új lista, az új jegyzet képpel vagy rajzzal opciók közül azt, amelyikre szükséged van, és máris kezdheted a szerkesztést.

 

A felfedezőút itt még nem ér véget – bár a Google Keep-t roppant egyszerű használni, rejlik itt még néhány érdekesség. Következő bejegyzésemben folytatom a program bemutatását.

Tetszett a cikk? Oszd meg, szólj hozzá, küld el ismerőseidnek.