Google Keep: Egy jegyzet mindenek felett

Google Keep – Egy jegyzet mindenek felett

Egy irodában dolgozol. A főnököd elmondta az aktuális feladataidat, részletezte a meetinghez szükséges felszerelés listáját, és végül pontosította a szerveződő konferencia részleteit. Emellett megemlítette kontakt személyek elérhetőségét, és kiegészítette a korábbi feladatokat néhány új információval. Mindeközben te szorgosan jegyzeteltél, nehogy akár csak egy kis apró információmorzsa is elvesszen.

De visszanézve csak egy hatalmas „katyvaszt” látsz

Egy papírt tele nyilakkal, csillagokkal, listákkal és információkkal. Ember legyen a talpán, aki ezt a kavarodást teljes egészében átlátja, mindent megért belőle, illetve könnyedén készít belőle feljegyzéseket és emlékeztetőket.

Veled is előfordult már, hogy egy megbeszélés után azt sem tudtad, hol áll a fejed?

Amikor az volt az érzésed, hogy egyszerűen túl sok információ hangzott el és félő, hogy a jegyzeted hagy némi kívánni valót maga után? Amikor tudtad, hogy feljegyzéseket kell készítened, de átláthatatlan volt amit felírtál?

Hát akkor van egy jó hírem!

A Google-nek ilyen helyzetekre is van megoldása.

A Keep alkalmazás egy igazi kompakt jegyzetfüzet, ami a Google fiókba integrálva érhető el. Kiváló jegyzetelő felület, aminek megannyi előnye van, tehát méltán nevezhetnénk az „iroda legjobb noteszának”.

Lássuk most, mi szól a használata mellett

Változatos feljegyzések

A Google Keep alkalmazásban nemcsak írásos feljegyzést készíthetsz. Ugyanis csekklista  lehetőségeit is. Ennek köszönhetően gyorsan és egyszerűen készíthetsz memokat címekről (akár térképpel), telefonszámokról, bevásárlásokról vagy éppen aktuális teendőkről.

Gyorsaság

A Google Keep még egy régebbi készüléken is rendkívül könnyen és gyorsan működik. Ez az egyszerű felépítésének és rendkívül felhasználóbarát kialakításának köszönhető, így tehát nem kell aggódnod, a mobilod garantáltan kompatibilis lesz az alkalmazással.

A hangfájlok lehetősége és minősége

Talán nem is gondolnád, hogy a hang alapú feljegyzések készítése mennyire kiváló lehetőség. De még mennyire, hogy az – és ezt a Google Keep is bizonyítja. Az alkalmazás pillanatok alatt szöveggé alakítja a beszédet – ha úgy kívánod, de akár hangfájlként is elmentheted az adott feljegyzést. A Keep-et többek között ez a kiváló lehetőség teszi fantasztikussá, hiszen rendkívül ritka az olyan alkalmazás, ami ilyen opciót is felkínálna.

Szinkronizálás a Google Drive-val

A saját Google fiókodat létrehozva automatikusan tulajdonosává válsz egy felhő alapú tárhelynek, a Drive-nak (az erről szóló cikksorozatomat megtalálod a korábbi bejegyzések között). A Google Keep automatikusan szinkronizálja az adatokat, így a tárhelyedben mindig megtalálod az elkészített jegyzeteket, nem kell attól tartanod, hogy a telefonod nélkül használhatatlanná válnának a memoid.

Egyszerűen kezelhető netes felület

A legtöbb program a bonyolultsága, a változatos megjelenése vagy éppen a sok különböző tartalma miatt nehezen kezelhetővé válik. Nem így van ez a Google egyes alkalmazásaival – így a Keep-pel sem. Ugyanis a program netes felülete igen „minimál” stílusú, nem kell tehát aggódnod, hogy elvesznél a különböző opciók labirintusában.

Kiváló rendezési segítségek

A keresés és az archiválás funkciója igazán remek rendszerőzévé teszi az applikációt. Ahelyett, hogy törölnéd a minden pontját teljesített feladatlistát vagy a már aktualitását vesztett fotót, inkább archiváld őket. Ennek köszönhetően a későbbiekben bármikor előkeresheted a „múltból” a feljegyzéseket és garantáltan mindent megtalálsz majd, bármikor legyen is rá szükséged.

Mobil és számítógép tökéletes harmóniája

A Google Keep alkalmazás akkor lesz a legjobb barátod, ha az applikációt a telefonodon és a gépeden is használod. Hiszen a mobiloddal, ami általában mindig nálad van, gyorsan elkészítheted a feljegyzésedet bármilyen formában, majd ezt megszerkesztheted és alakíthatod a gépeden.

 

A Google Keep egy kiváló „notesz”, amibe bármit, bármikor és bárhogy feljegyezhetsz. De hogyan is működik? Hogy kell használni? Miképp kell regisztrálni, és letölteni az applikációt? Következő hetekben közösen fedezzük fel a programot, amely így a későbbiekben remek társad és kiváló segítséged lesz – minden egyes nap.