Excel tanulás: pénzkidobás, vagy befektetés?

Mi volt az első gondolatod, amikor bármikor is arra az elhatározásra jutottál, hogy valamit meg kell tanulnod? El kell végezned egy tanfolyamot, vagy meg kell tanulnod valamit.

Excel tanfolyam? Már a hideg kiráz a gondolatra? Volt pár rossz tapasztalatod bonyolult tankönyvekkel, követhetetlenül gyorsan haladó tanfolyammal?

Tanulni, új ismereteket szerezni viszont fontos, és hasznos. Csak akkor haladsz előre az életben, ha fejleszted magad. Az életben nincs stagnálás, csak fejlődés és hanyatlás. Ha nem fejlődsz, akkor hanyatlasz. Avul a tudásod, elfelejted, amit tudtál.

Volt egy kollégám, aki nemrég költözött el a szülői házból és mivel nem tudott főzni, rendszeresen étteremből, házhoz szállítóktól rendelt főtt ételt. Ez elég sok pénzébe került. Készített egy számolást, és kiderült, hogy ha elvégez egy főzőtanfolyamot, akkor az arra költött tandíj alig két hónap alatt megtérül. 

Egy másik ismerősöm bár már évek óta dolgozott a munkahelyén, a munkáltatója mégis kötelezte, hogy a saját pénzén végezzen el egy szakmai felsőfokú OKJ-s tanfolyamot. Enélkül elbocsátották volna. Bár a tanfolyam nem volt olcsó és sok időt is igényelt, mégis kevesebbe került, mint a munkanélküliség miatt kieső jövedelem, valamint az álláskereséssel járó stressz.

Ebből a két példából is látszik, hogy a tanulásra költött pénz sokkal több haszonnal járt, mint amennyibe került.

Ha olyasmire költesz, amit aztán soha nem használsz, az kidobott pénz. Egy könyv, amit soha nem olvasol, egy ruha, amit nem hordasz, vagy olyasmi, ami csak a károdra van, pl. a dohányzás, alkoholizálás, túl sok étel fogyasztása, autóval menni kis távolságokra.

Itt az új év, a nagy fogadalmak ideje.

Ha már fontolgatod egy ideje, vagy éppen most ötlött az eszedbe, hogy megtanuld az Excel használatát, akkor nincs ennél testhezállóbb pillanat. Bármikor elkezdhetsz egy Excel tanfolyamot, nincsenek fix kezdési időpontok, minden a te beosztásodhoz igazodik.

Hogyan tanulhatsz?

Kattints IDE és válaszd ki, melyik tanulási forma lehet Neked a legmegfelelőbb.  Sokallod az árakat? Kattints IDE, és mérlegelj!

Tényleg nem telik most tanfolyamra?

Ha pedig tényleg nincs elég pénzed rá, mert sok a kiadásod, akkor egy kis tervezésre van szükséged, és a pénzügyeid kontrollálására. Ehhez készítettem neked egy Excel táblázatot. Vezesd benne a kiadásaidat és pár hónap után látni fogod, hol szaladnak el a kiadásaid, akkor pedig már könnyebben le tudsz faragni belőle. Kattints IDE, és kérd el most a tervezőt.