Hogyan állítsd be a Gmailt alapértelmezett levelezőnek?

Jártál már úgy, hogy egy e-mailben, vagy honlapon szerepelt egy e-mail cím, amire ha rákattintottál, akkor feljött az Outlook vagy más telepített, de nem használt levelező program levélküldő felülete? Ha nem használod ezeket, akkor ez kicsit bosszantó, de van más megoldás.

Munkahelyi, internetszolgáltatótól kapott, vagy saját domainű e-mail címedet integrálnád Gmailbe? Kattints IDE

Gmail alapértelmezett levelező beállítása Chrome böngészőben:

 (kattints a képre a nagyobb nézetért)

Gmail_Chrome

Lépj be a Gmail felületén a fiókodba. A címsorban, ahova a weboldalak címét szoktad gépelni, lesz egy kis szürke ábra, két egymást részben fedő, sarkára állított négyzet. Kattints rá erre az ikonra, a felugró beállító panelen válaszd az Engedélyezést, majd kattints a Kész gombra.

Ha nem jelenik meg a kis négyzetes ikon a címsorban, akkor valószínűleg nincs engedélyezve a protokoll-linkek kezelése. Ehhez ezeket végezd el:

  1. Kattints a Chrome-menüre a böngésző eszköztárán. (három kis vonal)
  2. Válaszd ki a Beállítások > Speciális beállítások megjelenítése linket.
  3. Kattints a Tartalombeállítások elemre az „Adatvédelem” résznél.
  4. A megjelenő párbeszédablakban keresd meg a „Kezelők” részt
  5. A kérések engedélyezéséhez válaszd „A webhelyek kérhetik, hogy protokollok alapértelmezett kezelői legyenek” lehetőséget.
  6. Kattints a Kész gombra

Gmail alapértelmezett levelező beállítása Mozilla böngészőben

A Mozilla böngésző jobb felső sarkában van 3 rövid vonal egymás alatt, kattints erre, majd a felugró lehetőségek közül kattints a fogaskerékre (Beállítások)

 (kattints a képre a nagyobb nézetért)

Gmail_Mozilla_1

Elvileg az Alkalmazások fülön nyílik meg a Beállítások panel, ha mégsem, akkor kattints rá arra a fülre. A Tartalomtípus oszlopban keresd meg a mailto szöveget és mellette a Művelet oszlopban a Gmail legyen hozzá kiválasztva. Ha nem az van akkor a kis nyíllal lenyithatod a lehetőségeket és ott válaszd ki a Gmailt, majd kattints az OK gombra.

 (kattints a képre a nagyobb nézetért)

Gmail_Mozilla_2

Jó munkát kívánok!