Egyszerű tippek a Word használatához

Néhány szó a Wordről, beavatottaknak – 1. rész

A Word-öt nap, mint nap millióan használják kisebb-nagyobb munkákhoz. Azonban sokan csak rutinszerűen, néhány alaplépés ismeretével nyúlnak hozzá, s általában begépelnek egy szöveget, minimálisan megformázzák (jellegzetes például a space (szóköz billentyű) használata bekezdésekhez), majd mentik.

Tanuld meg hatékonyabban használni a Word-öt, hogy könnyítse munkádat!

Ha Te is gyakran használod a Microsoft szövegszerkesztő programját, és szeretnéd jobban elsajátítani, akkor szerencséd van, ezzel a bejegyzéssel ugyanis néhány szuper trükk bemutatásával közelebb jutsz a „haladó felhasználó” státuszhoz.

Tippek és trükkök

Kijelölés

A kijelölés gyakori és fontos művelet. Bizonyára Te is tudod, hogy két gyors kattintással kijelölhető egy szó (amire kattintottál), s ezáltal az másolható, törölhető stb.

Azt azonban már kevesebben tudják, hogy három kattintással az egész bekezdést kijelölhetjük. Azt pedig, hogy lenyomva tartva a CTRL-t, s közben belekattintva egy mondatba, a mondat egészét jelölhetjük ki, már tényleg csak a beavatottak tudják. Tehát most már Te is!

Irányított törlés

A törlés olyan művelet, amit úgyszintén sűrűn alkalmazol, de valószínűleg nem a leghatékonyabban. A Backspace (Visszatörlő gomb) nyomogatása hosszútávon lélekölő, míg az egérrel való kijelölés vesződséges, hiszen gyakran automatikusan azt is kijelölöd, amit nem szerettél volna.

Azonban, ha lenyomva tartod a CTRL billentyűt, miközben lenyomod a Backspace-t, úgy azt a részt törlöd ki, ami a kurzor előtt van, de maximum egy szó hosszúságig, tehát egy szónál nagyobb egység törlésére ez alkalmatlan. Viszont egy szón belül több helyen is elhelyezheted a kurzort, így csak egy részét törölve ki az adott szónak.

Elválasztó vonal

Az elválasztó vonal örök probléma, hiszen hasznos formázási eszköz, de sokan azt sem tudják, hogy hol keressék, hogy miképp illeszthető be.

Oda, ahova szeretnél egy vízszintes vonalat, üss le három kötőjelet, majd nyomj egy ENTER-t. Ennek az lesz az eredménye, hogy a három kis vonal kiegészül egy végigfutó elválasztó vonallá.

Kérdésed van? Hozzászólnál? Lájkold Facebook oldalamat itt jobboldalt ===>

Szeretnél azonnal értesülni az új hasznos cikkekről? Kérd a blogértesítőt!

[xyz-ihs snippet=”Blogertesito”]

Ha tetszett a cikk, ajánld ismerőseidnek is!