Számológép a Wordben

Breaking: Számológépet találtak a Wordben

Már írtam arról, hogy nem lehet éles határvonalat húzni, s azt mondani, hogy az Excel a számok, a Word pedig a szavak birodalma. Persze, mindkét program specifikálódik egy területre, mégis, a fejlesztők fő szempontja egy irodai programcsomag létrehozásakor, hogy az kézhez álló legyen, hogy megkönnyítse a munkát.

Szamologep

Számolj kedvedre a Wordben

Legyen szó arról, hogy írás közben eszedbe jutott átszámolni a rezsidet (és a főnököd nem pont mögötted áll), vagy épp a most fogalmazott jelentésben kellene feltüntetned egy-két kiadás összegét, nem kell sem Excelre átváltanod, de még a Windows saját számológépére sem lesz szükséged. A Word ugyanis nem csak a betűket ismeri, jóban van a számokkal is.

Apropó, tudod hol találod a Windows beépített számológépét? Start menü / Minden program / Kellékek / Számológép

Oké, de hol az a számológép a Wordben?

Annyira felizgatott a lehetőség, hogy azonnal kutatni kezdted a Word számológépet, de sehol sem találod? Ez teljesen normális, hiszen Neked kell hozzáadnod a Menüszalaghoz. Nem nagy ördöngösség, pár kattintás az egész.

Kattints a Fájl fülre. Ezt, a 2013-as Wordben a bal felső sarokban találod: feltűnő, kék háttéren. A legördülő menüből válaszd ki a Beállításokat. A felugró ablakban keresd ki a Menüszalag testreszabását, és kattints rá egy egészségeset. Ezután a Választható parancsok helye alatt válaszd a Minden parancs lehetőséget. A hosszú listából keresd ki a Számolást, és jelöld ki. Ezután vesd tekinteted a jobb oldali oszlopra, és ott válaszd ki azt a helyet, ahova a Számológépet tenni szeretnéd. Itt hozz létre egy Új csoportot (a jobb oszlop alatt található gombbal), majd nyomj a két oszlop között elhelyezkedő Felvétel gombra. Nézd csak, mi jelent meg a Menüszalagodon!

Hogyan használjam?

A használata végtelenül egyszerű. Írd le a kívánt műveletet (lehetőleg a számbillentyűzettel), pl. (6+5+2)*(8*45/4)-56, ezt jelöld ki és nyomj a Számolásra. Ha az alsó kék csíkban, baloldalt az 1114 jelenik meg, akkor kényelmesen hátradőlhetsz.

Hasznosnak találtad a cikket? Lájkold, oszd meg, küld el ismerőseidnek!