Gyors váltás munkalapok között

Ha több munkalapból áll egy munkafüzet, egérrel szoktál átkattintani a másik munkalapra? Itt a gyors módja, hogyan lehet gyorsan váltani a fülek között.

Valtas_munkalapok_kozott

Legegyszerűbb jobb kézzel csinálni: a billentyűzet jobb szélén lévő Ctrl billentyűt nyomd a jobb kezed hüvelykujjával, és a mutatóujjaddal pedig a PageDown gombot (PgDn is szerepelhet rajta) egyszerre. Ezzel a következő munkalapra ugrik az Excel.

Visszafelé lapozáshoz a Ctrl billentyűt és a PageUp (PgUp) gombot nyomd együtt.

Ez a módszer a böngészőben is működik, ha több fül van megnyitva.

Jó munkát kívánok!

6 thoughts on “Gyors váltás munkalapok között

 1. Valaki

  Üdvözlöm.
  Ha jobb kézzel egerezek akkor ez a módszer inkább lassítja a váltást mintsem gyorsítaná…

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Valaki,
   Érdemes megtanulni 10 ujjal vakon gépelni, hiszen a számítógépen végzett munka nagy részében szövegeket, adatokat gépelünk. Ha mindezt a billentyűzet böngészésével, majd a leírt szöveg javítgatásával tesszük, az rettentő hatástalan. http://irodatunder.hu/tanulj-meg-10-ujjal-vakon-gepelni/
   Ezen felül érdemes a kezet a billentyűzet felett tartani, és csak szükség esetén az egérhez nyúlni. Az egér használatával nagyon sok időt töltesz feleslegesen. Föl se tűnik, de egyszer figyelj meg valakit, mennyi ideig tologatja az egeret. Mindez billentyűkombinációkkal sokkal gyorsabban végrehejtható. http://sosexcel.com/exceltippek/akar-500-napot-is-veszithetsz-ha-tul-sokat-hasznalod-az-egeret/

   Kőváry Orsolya

 2. Hajni

  Kedves Orsolya,

  Maximálisan egyetértek Önnel. Könyvelőként a programokon belül mozogva is mindig olyan megoldást keresek, melyel minimalizálni tudom az egér használatot pont a fent leírt idővesztességek miatt.
  Ugyanez igaz a sokmunkapalos excelfájlokra is, így keveredtem tanácsért ide megoldást keresve.

  Még olyan megoldást keresek, melyel a szerkesztőléc ikonjait lehetséges egér nélkül behívni. Tudom, hogy van rá billentyűkombináció, csak még nem jöttem még rá mi is az. Amennyiben tudna erre is megoldást, kérem ne tartsa magában 🙂

  Üdvözlettel,
  Hajni

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Hajni!

   Köszönöm a kedves szavakat. Én is maximálisan törekszem a billentyűhasználatra az egér helyett.

   A szerkesztőléc ikonjai alatt az X-et, a pipát és az Fx függvénybeszúrást érti?
   Az X helyett lehet használni az Esc billentyűt, a pipa helyett a Ctrl+Enter billentyűkombinációt, hogy az aktív cella nem mozduljon el, valamit az Fx függvény beszúrásnak a Shift+F3 a kombinációja.

   Orsolya

 3. Kata Zoltán Sándor

  Szép estét!

  Olyan segítségre lenne szükségem amire még nem találtam megoldást! Van munka1 munka2 munka3 …… olyan 27 darab fülem van.Szeretném egyben látni mert nagyon sokszor kell váltogassak köztük pl. munka1 rol a munka21 re innen a 10 stb. sorba is van rakva de egyben szeretném látni. vagy a lenti sávot duplázni lehet -e? Mint ahogy a tálcát tudom nagyobbítani.
  Előre is köszönöm!
  Üdv.:Zoli

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Zoli,

   ezen a képen látható: baloldalt alul a lapozó gombokon jobb egér gombbal kattints, előjön a munkafüzetben lévő munkalapok listája, azon belül kattints duplán arra, amelyikre ugrani szeretnél.

   Orsolya

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.