Minden, amit tudni akartál a Google Plusról 2.

Minden, amit tudni akartál a Google Plusról 2.

A lehetőségek tárháza

A Google Plus a Google által üzemeltetett internetes közösségi oldal, amit néhány éve, 2011-ben hoztak létre. Sok tekintetben hasonlít a Facebookhoz – persze vannak köztük különbségek, de több lehetőség és beállítási funkció is azonos. Ha már regisztráltál és túlestél a kezdő lépéseken (ehhez korábbi cikkemben találhatsz segítséget), akkor ideje, hogy megismerkedj néhány remek lehetőséggel.

Fedezd fel a Google Plus világát!

Korábban már szó esett néhány lehetőségről, amelyek a G+ szolgáltatásában elérhetőek. Többek között különböző tartalmakat lehet megosztani és +1-ezni, az ismerősök körökbe rendezhetőek és a többi Google alkalmazásból is lehet integrálni az adatokat. Hogy ezeken felül még mit tartogat számodra ez a közösségi oldal?

Google-Plus

Gyűjtemények

Ha érdeklődsz bizonyos témák iránt, vagy szeretnél egy embert vagy oldal jobban megismerni, akkor érdemes körülnézned a gyűjtemények között. Itt ugyanis megannyi különböző témát, topicot találhatsz, amelybe a tulajdonosok folyamatosan újabb és újabb tartalmakat töltenek fel. Ezeket „követheted” is, így a kezdőoldalon meg fognak jelenni a legfrissebb tartalmak, hogy ne maradj le semmiről se.

Te magad is létrehozhatsz egy gyűjteményt, ahova rendszeresen írhatsz bejegyzéseket. Ha szeretnél folyamatosan fényképeket, szövegeket, cikkeket vagy éppen termékbemutatókat publikálni, akkor ez remek lehetőség, hogy követőket gyűjts és megoszd velük a legfrissebb tartalmaidat. A létrehozott gyűjteményeket folyamatosan szerkesztheted, személyre szabhatod és persze törölheted is a későbbiekben. Végső soron ez úgy működik, mintha egy saját blog oldalad lenne.

Közösségek

A Google Plus felhasználói különböző csoportokhoz csatlakozhatnak, amelyekben mindenki saját tartalmakat oszthat meg. Ezek célja, hogy egy helyre gyűjtse az ugyanazon téma iránt érdeklődőket, és számukra lehetőséget biztosítson az ismerkedésre, újabb és újabb dolgok felfedezésére.

Ha csatlakozol egy közösséghez, akkor a kezdőlapon folyamatosan megjelennek majd a legfrissebb feltöltések. Így naprakész lehetsz a kedvenc témáidban, elolvashatod és megnézheted a mások által megosztott tartalmakat.

Események

Az alkalmazáson belül létrehozhatsz eseményt, amelyre meghívhatod az ismerőseidet is. Minden információt pontosan beállíthatsz, hiszen az időpontot és helyszínt is megadhatod, valamint további beállításokat is elvégezhetsz (például, hogy ki hívhat meg embereket). Megannyi megjelenési téma közül választhatsz, így a meghívottak könnyen beazonosíthatják, hogy éppen milyen programról van szó.

Hangouts-(videó)beszélgetés tervezése

A Google Pluson belül lehetőséged van a Hangouts-beszélgetéseid megtervezésére is. Ez azt jelenti, hogy előre meghívhatod az ismerőseidet egy on-line csevegésre, amelyhez természetesen tetszőleges időpontot is megjelölhetsz. Ezt érdemes kihasználni, ha valamilyen programot tervezel és közös beszélgetésre van szükséged másokkal. Ez az opció remek lehetőséget biztosít az internetes konferencia beszélgetésekre, amely a munka és a magánélet területén is könnyebbséget eredményezhet.

Hogy ezeket hogyan érheted el?

A G+ oldalra fellépve egyből a kezdőoldal jelenik meg – vagy hírfolyam ha így jobban tetszik. A folyamatosan frissülő tartalmakat itt láthatod – és itt van lehetőséged ezeket megosztani, vagy +1-ezni is.

A Gyűjtemények keresését, a Közösségekhez való csatlakozást és a különböző események létrehozását egyszerűen megtalálhatod. Ehhez a bal oldalsáv megfelelő elérhetőségére kell kattintanod, és ezt követően máris kereshetsz az érdeklődésednek megfelelően.

Amennyiben nem jelenik meg ez a menüsor, akkor a bal felső sarokban található ikonra kattintva hozhatod elő – és máris indulhat a felfedezés.

 

Megannyi lehetőség rejlik ebben az alkalmazásban, amit te is könnyedén kiaknázhatsz, ha felregisztrálsz az oldalra. Keress és publikálj kedvedre, hiszen így érhetsz el egyre több követőt, és így teheted magadat és a vállalkozásodat ismertté Azonban ne feledkezz el bizonyos beállításokról, amelyekkel garantálhatod a teljes körű biztonságot. Hogy mik ezek a beállítások? És hol érheted el őket? A következő cikkből mindenre fény derül.

Érdekelnek hasonló cikkek ebben a témakörben? Kattints IDE!

Tetszett a cikk? Lájkold, oszd meg, ajánld ismerőseidnek!