Gmail fiók biztonság

Lehet, hogy valaki kutakodik a Gmail fiókodban?

Mióta az e-mailezés mindenki számára elérhetővé vált, a biztonsági szempontok egyre fontosabbá váltak. Manapság a személyes levelezés lényegében e-mail formájában zajlik. Így elég bosszantó, sőt, akár veszélyes is lehet, ha valaki illetéktelenül használja, kutatja a fiókodat, beleolvas a leveleidbe, sőt, akár még ír is a nevedben.

Gmail

Beletúrtak a levelezésedbe?

Mára a legnagyobb és a legszélesebb körben használt szolgáltató a Google lett az e-mailezés területén is. Ez persze azt jelenti, hogy megnövekedett biztonsági kockázattal kell számolniuk, hiszen ki mást érne potenciális támadás, mint éppen a legszembetűnőbbet, a legnagyobbat. Sajnos ennek van a legnagyobb hírértéke is, gondolj csak vissza a korábbi botrányra, amikor tömegesen törtek fel Gmail fiókokat. Talán Te magad is kerested saját e-mail címedet a feltört fiókok listájában (remélem nem találtad meg!).

Persze a fenyegetés nem csak ismeretlen hackerektől várható. Előfordulhat, hogy éppen egy ismerős, egy barát, egy rokon téved a rossz mezejére (akárha jó szándékból is!), s átnézi a levelezésed. Lehet, hogy bejelentkezve maradtál egy közösen használt eszközön, vagy olyan jelszót használsz, amit egy hozzád közelálló könnyen kitalálhat stb.

Mit tehetsz ellene?

Általánosságban azt lehet mondani, hogy a szolgáltató, ez esetben a Google dolga, hogy megvédjen. Ne legyünk rosszindulatúak, láthatóan meg is tesznek ennek érdekében mindent! Azonban, ha például ismerős lép be a fiókodba, mert személyes forrásból valahogy hozzájutott a jelszavadhoz, az ellen semmit nem tehet a Google.

Illetve mégis! Lehetőséget biztosít a fiók-forgalmad nyomon követésére, amivel képet nyerhetsz arról, hogy beléptek-e illetéktelenül a Gmail fiókodba.

Görgess hát le a Gmail oldalának aljára, és kattints rá jobb oldalt alul a Legutóbbi fióktevékenységek szöveg alatti Részletek szövegre

Ha ebben a listában olyan időpontokat és helyszíneket látsz, ami nem ismerős számodra, kattints a Jelentkezzen ki minden más internetes munkamenetből feliratú gombra és gyorsan változtass jelszót.

A témához kapcsolódó további bejegyzéseket ITT olvashatod.

Tetszett a cikk? Lájkold, oszd meg, ajánld ismerőseidnek!

One thought on “Gmail fiók biztonság

  1. Visszajelzés: Gmail: mappák helyett címkék - IrodaTündér.hu

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.