Formátum csere Word dokumentumban

Előző bejegyzésemben a formátummásolás és törlés funkciókat mutattam be Neked, hogy munka közben ne okozzon fennakadást a formázás, hogy gyorsan és könnyen tudj olyan dokumentumot kiadni a kezeid közül, melyre méltán lehetsz büszke. Ha az előző bejegyzésemmel segítségedre voltam, akkor a mostanit se hagyd ki!

Sikerult

Formátum csere Word dokumentumban

Ha Te is nap mint nap hatalmas dokumentumokkal dolgozol, akkor a bőrödön, pontosabban a szemeden érezheted mit jelent „egységesen megváltoztatni” egy elemet.

Reggel mit sem sejtve, kicsit még álmoskásan, frissen készült kávéddal vagy teáddal a kezedben ülsz a gép elé, amin egy kör e-mail fogad. Ebben felhívják a figyelmedet arra, hogy mostantól a dőlt helyett félkövér kiemelést kell használni, mert sok visszajelzés érkezett a céghez arról, hogy a dőlt kiemelések nehezen olvashatóvá teszik a kiemelt részeket, hogy beleolvadnak a környezetükbe és alig észrevehetők stb.

Nálad pedig éppen várakozik egy már majdnem kész, 167 oldalas dokumentum, mely telis-tele van az éppen leváltott rendszer szerinti dőlt kiemelésekkel. Ne tépd a hajad, nem lesz szükség maratoni bogarászásra!

Elég, ha követed az alábbi lépéseket:

Biztosan találkoztál már a Keresés és csere párbeszédpanellel, bár eddig valószínűleg csupán szavak keresésére és cseréjére használtad. Nyomd le a CTRL + H billentyűkombinációt és előugrik az ablak.

Word Csere párbeszédpanel

Word Csere párbeszédpanel

Itt kattints a bal alsó sarokban várakozó Egyebek gombra, ezzel kitágul előtted a Világ (legalábbis egy része).

Most kattints a Keresett szöveg rubrikába (amit szinte mindenki helytelenül rublikának mond), majd a párbeszédpanel bal alsó sarkában lévő Formátum gombra kattints.

A legördülő menüből válaszd ki az elsőt, vagyis a Betűtípust. Válaszd ki a keresett, vagyis a nem kívánt Betűstílust, vagyis ezúttal kattints a Dőltre. Ha ez megvan, kattints át a Csere erre rubrikába, majd kezd elölről a most leírt folyamatot, csak ezúttal azt a Betűstílust válaszd, amelyikre cserélni akarsz, jelen példában tehát a Félkövért.

Végezetül kattints Az összes cseréje gombra és már kész is, minden dőltből félkövér lett. Mindössze 2 percedbe került.