Google Űrlapok: Ingyenes kérdőív készítés

Google Űrlapok – Kérdések és válaszok

Az irodai munka megannyi kihívást rejt magában. Egyrészt folyamatos koncentrációra van szükséged, hiszen rengeteg adatot kell feldolgoznod naponta. Másrészt a logika és a rendszerszemlélet sem hiányozhat, hiszen kizárólag ezek segítségével fogsz tudni rendet tartani az információk között.

Még jó, hogy segítségül hívhatod a Google-t!

Ugyanis ez az internetes szolgáltató kiváló programokkal áll a rendelkezésedre. Ott van például a Google Dokumentum, ami lehetővé teszi a szöveg alapú dokumentumok létrehozását és szerkesztését. A Google Táblázatban remek táblázatokat készíthetsz, amelyekben minden adatot könnyedén rendszerezhetsz. (Ezekről a programokról, és a bennük rejlő megannyi lehetőségről korábbi cikkeimben olvashatsz.)

A felmérésekben pedig a Google Űrlapok segíthet!

Google-Űrlapok

Milyen program ez, és hogyan lehet használni?

Most induló cikksorozatomban választ kaphatsz minden kérdésedre. Kövesd a leírást, ha az űrlapkészítés mesterévé válnál.

Lássunk is neki!

Mi az a Google Űrlapok?

Ez egy on-line program, amellyel egyszerűen készíthetsz kérdőíveket és felméréseket. Ennek segítségével lehetővé válik a válaszok gyors begyűjtése, rendszerezése és elemzése. A lehetőség további előnyei, hogy egyedivé teheted a felmérőt – különböző stílusok és választípusok közül választhatsz. És természetesen – a Google szolgáltatásaitól jól megszokott módon – akár többen is szerkeszthetitek az űrlapot.

Hogyan hozhatsz létre egy újat?

A Google szolgáltatásainak használatához regisztrálnod kell a felületre. Ezt több módon is megoldhatod.

(1)  Keresd fel a www.google.com oldalt, a jobb felső sarokban pedig kattints a „Bejelentkezés” opcióra. Itt válaszd a regisztráció lehetőségét, és az utasításokat követve hozz létre egy felhasználói fiókot.

(2)  Kattints a www.gmail.com honlapra, és hozz létre egy e-mail fiókot. Ezzel ugyanis a későbbiekben minden programot használhatsz.

Ha regisztráltál, akkor jelentkezz is be, majd keresd fel a Google Drive tárhelyedet. Ehhez

(a)  a Gmail fiókodban kattints a jobb felső sarokban található „Alkalmazások” ikonra, és válaszd a Drive-t.

(b)  a Google nyitóoldaláról válaszd a jobb felső sarok Alkalmazások, majd Drive opciókat.

(c)  kattints egyből a drive.google.com oldalra.

Ezt követően válaszd a bal menüsorban található, piros hátterű „Új” gombot, és válaszd az Űrlapot.

Google-Űrlap

Hogyan tovább?

Ha követted az eddigieket, akkor máris megjelent a saját kérdőíved. Lássuk most, milyen lehetőségek várnak rád a szerkesztés során.

Átnevezés

A bal felső sarokban találod meg az adott űrlap elnevezését. A létrehozást követően itt még „cím nélküli űrlap” feliratot találhatsz. Erre kattintva máris elnevezheted a kérdőívet, amit az Enter billentyű megnyomásával hagyhatsz jóvá.

Színpaletta

A jobb felső sarokban több ikont is találhatsz, amelyek közül az első egy festőpalettára emlékeztet. Erre rákattintva megváltoztathatod a kérőív színét, összesen 15 változat közül választhatsz.

De akár külön témát is választhatsz, illetve saját fényképet is beállíthatsz – ennek eléréséhez válaszd a lenyíló színpaletta utolsó tagját. Ekkor ugyanis megnyílik egy új ablak, ahol különböző kategóriájú témák között keresgélhetsz. Többek között a munka és iskola; az illusztrációk; és az esküvő világát is megidézheted a megjelenéssel. A kategóriák alatt pedig megtalálod a „Fotók feltöltése” illetve „Az Ön albumai” opciókat.

Előnézet

A festőpaletta mellett egy szemet ábrázoló ikont találsz. Amint úgy érzed a kérdőíved készen áll az elküldésre, kattints erre, hogy ellenőrizhesd a létrehozott dokumentumot. Ekkor még könnyedén változtathatsz a különböző beállításokon, hiszen az előnézeti képről egy kattintással visszanavigálhatsz a szerkesztéshez – ehhez csupán a jobb felső sarokban található szerkesztés ikont kell választanod.

Beállítások

A fogaskerékre kattintva elvégezheted az alapvető beállításokat az űrlap készítése során. Ha egy embertől csak egy választ fogadsz el, ha változtatnál a megerősítő oldalon, ha a „következő” gomb jelentését alakítanád, ha a prezentáció beállításait végeznéd el – akkor válaszd ezt a jobb felső sarokban található ikont.

A Google rengeteg segítséget nyújt a mindennapi munkához. Ha Te is szeretnéd, hogy egyszerűbb legyen az adatok rendszerezése, a felmérések készítése, akkor érdemes megismerned a különböző alkalmazásokat. A Google Űrlapok kiváló lehetőséget kínál a kérdőívek egyszerű és gyors összeállítására – látogass vissza legközelebb is, hogy megismerhesd a benne rejlő lehetőségeket.

Tetszett a cikk? Lájkold, oszd meg, ajánld ismerőseidnek!

Kérdésed van, hozzászólnál? Itt alul tedd!

5 hozzászólás a(z) “Google Űrlapok: Ingyenes kérdőív készítés” bejegyzéshez

  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Zsuzsa, elvileg nincs korlátja. Több száz kérdőívet is dolgoztam már fel vele.

   Válasz
 1. hrusi

  Elkészítettem pár kérdést, közben még eszembe jutott és be szeretnék szúrni az 5. után még 3-4 kérdést, hogyan tudok nem a végére készíteni új kérdést?

  Válasz
  1. Kovary Orsolya Szerző

   Kedves Hrusi,
   A kérdések sorrendjét úgy lehet átvariálni, hogy a kérdés dobozának felső részén középen lévő 2×3 pontot az egérrel megragadja és átvonszolja máshová.

   Itt

   Válasz
 2. hrusi

  Köszönöm szépen, ezt megtaláltam. Azonban az nem jutott eszembe, hogy megírom utolsónak és utána variálok:)
  Köszönöm szépen

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.