Google Űrlapok – Kérdések összeállítás

Google Űrlapok – Kérdések összeállítása

Ma már egyre többeknek kell felméréseket, kutatásokat készítenie. Ennek kivitelezése bizonyos esetekben az irodai munkákhoz is hozzátartozik, hiszen megannyi dolog leszűrhető egy visszajelzésből. Azonban egy minden szempontból tökéletes kérdőív elkészítése nem egyszerű. Figyelni kell a kérdések sorrendjére, a válaszlehetőségekre, és persze a forma sem mindegy. A Google Űrlapok egy teljesen ingyenes eszköz, ami felveszi a versenyt a fizetős változatokkal is.

Google-Urlap-Formazas

Ez utóbbiban nyújt kiváló segítséget a Google programja

Az űrlapkészítő applikációban rengeteg lehetőség rejlik, ennek köszönhetően kiváló dolgok létrehozására tesz képessé. És emellett egyszerűen megtanulható és könnyen kezelhető program, tehát érdemes kicsit elmélyedni benne.

És ebben nyújt segítséget a cikksorozatom.

Segítek, hogy ne egyedül kelljen felfedezned a programot, hétről-hétre egyre több dolgot tudhatsz meg róla. Nem lesz szükséged a súgó alkalmazására, hiszen tudni fogod, hogy mit merre keress. Kiváló kérdőíveket, részletes kutatásokat és hasznos visszajelző űrlapokat készíthetsz, ha jobban megismered a Google Űrlapokat.

Hogy hol tartunk most?

Előző írásomban bemutattam a regisztráció és a létrehozás lépeseit, valamint az első módosításokat is ismertettem. Ha követted az instrukciókat, mostanra már saját designnal ellátott alap kérdőíved van, aminek címet is adtál. Lássuk most, hogyan tedd tökéletessé.

Google Űrlapok első ránézésre

A bővítésre váró űrlapod tetején két fület találhatsz. A „Kérdések” lapra kattintva folytathatod a szerkesztést, a „Válaszok” opciót választva összegezheted az eredményeket.

Ezek alatt találhatod az űrlap címét, amit itt és a bal felső sarokban egyaránt módosíthatsz. Készíthetsz rövid leírást is, amelyben érdemes megemlíteni a célokat és tisztázni a legfontosabb tudnivalókat.

A következő blokkban már a legelső, a program által mintaként generált kérdést találod.

Google-Urlap-Kerdes

A szerkesztő ablakban mindig van egy 5 elemből álló panel. Ennek első tagja egy „plusz jel”, aminek segítségével egy kattintással hozzáadhatsz egy új kérdést a kérdőívhez. A második ikon új cím beillesztését teszi lehetővé – ennek segítségével könnyen strukturálhatod és rendszerezheted a dokumentumot. A harmadik opcióval képet, a negyedikkel videót szúrhatsz be. Lehetőséged van a kérdőívet több szakaszra osztani, amiben az ötödik, panel ikon segíthet.

Na de hogyan is lehet testre szabni ezt a bizonyos kérdőívet?

Új kérdés hozzáadása

Kattints a panelen látható „+” gombra és máris megjelenik a következő kérdés.

A kérdés típusai

Egy blokkra (egy kérdés és a hozzá tartozó válaszok összessége) kattintva, a kérdés mellett találsz egy legördülő menüt. Ebben kiválaszthatod, hogy milyen típusúra van szükséged. .

  • Rövid válasz – Rövid, kifejtős kérdés. Például: Milyen országban élsz?
  • Bekezdés – Ez a hosszabb választ igénylő kérdéskategória. Ebben az esetben a kitöltő hosszan fejtheti ki véleményét, amire leginkább egy visszajelzés esetében lehet szükséged. Például: Mit változtatnál a kávézó berendezésén?
  • Feleletválasztós – A szerkesztés közben több opciót is beállíthatsz, amelyek közül a válaszoló karikákba kattintva adhat információt. Például: Nemed.
  • Jelölőnégyzetek – Szintén több válasz megadása lehetséges, de ebben az esetben ezek előtt négyzetek jelennek meg. Például: Iskolai végzettséged.
  • Legördülő lista – Egy-egy kérdésre válaszolva a kitöltőnek egy listából kell kiválasztania a megfelelő opciót. Például: Családi állapot.
  • Lineáris skála – Ez lehetővé teszi, hogy a válaszadó egy skálán jelölje be a szerinte igaz állítást. Például: Mennyire jellemzőek rád az alábbi tulajdonságok? Jelöld be 1-5-ig, ahol az 1 az egyáltalán nem, 5 a teljes mértékben.
  • Feleletválasztós rács – Oszlopokat és sorokat hozhatsz létre, amelyeket külön-külön elnevezhetsz. A kitölotő pedig soronként haladva választhatja ki a megfelelő választ. Például: Melyik szerzőktől milyen könyveket olvastál eddig? Ebben az esetben a sorok a különböző szerzők, az oszlopok az egyes művek legyenek.

Szeretnél kérdőívet készíteni? Kíváncsi vagy a látogatók visszajelzésére? Űrlapra lenne szükséged? Akkor válaszd az egyszerűen használható és könnyen megtanulható Google Űrlapokat, amiben megannyi lehetőség rejtőzik. Látogass vissza legközelebb is, hiszen a következő cikkemben további opciókat is bemutatok.

Tetszett a cikk? Lájkold, oszd meg, ajánld ismerőseidnek!

Kérdésed van, hozzászólnál? Itt alul tedd!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..